3 aug. 2007

Mii de profesori neplătiţi pentru supravegherea testelor naţionale

Marţi 31 iulie 2007, 11:30


Aproape o treime din profesorii examinatori de la testele naţionale nu au fost plătiţi. Conducerea ministerului are mai multe explicaţii: fie cadrele didactice nu au depus la timp adeverinţele, fie contabilii au întârziat cu cererile de plată. Ministerul Educaţiei oricum nu are deocamdată bani, care trebuie să vină de la Finanţe.

La şcoala 145 din Capitală, 10 profesori aşteaptă banii pentru examenele de testare naţională încă de la sfârşitul lunii iunie. Cazul nu este nici pe departe unul izolat.

"Promisiunea e în primele zile ale lui august. Despre bacalaureat nu ne-a putut spune nimic", a susţinut, Viorel Dobrescu, director Şcoala 145 Bucureşti.

"An de an, aceeaşi poveste, acum a fost şi titularizarea, probabil că spre 15 septembrie vin şi banii de acolo", a spus, Marin Popescu, profesor Şcoala 145 Bucureşti.

Ministrul Educaţiei spune însă că nu ştie de asemenea cazuri.

"Nu cred că anul acesta vreun profesor care a participat la vreun eveniment, olimpiadă, teste naţionale, bacalaureat, a prestat vreo muncă care să nu fie plătită", a precizat Cristian Adomniţei, ministrul Educaţiei.

Subordonaţii ministrului Educaţiei sunt totuşi la curent cu situaţia neplăţii profesorilor supraveghetori, dar îndeamnă la răbdare: mai durează până când vor veni banii necesari de la Ministerul Finanţelor.

"Probabil că zilele acestea urmează să fie deschisă o nouă linie de finanţare pentru 12 miliarde, pe care le-am cerut pe 20 ale lunii", a susţinut Cristian Alexandrescu, inspector general ISMB Bucureşti.

Numai în Bucureşti, 35.000 de profesori au participat în acest an la examenele
naţionale. Un supraveghetor are de primit câte 50 de lei pentru fiecare zi de examinare, iar un profesor corector - 5 lei pentru fiecare lucrare verificată.

Foto NewsIn
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare