29 aug. 2007

Sindicaliştii din educaţie se ceartă între ei

Marţi 28 august 2007, 12:40


În pline negocieri cu Ministerul Educaţiei, sindicaliştii din învăţământ se ceartă între ei. Conducerea Federaţiei Educaţiei Naţionale acuză celelalte federaţii că au acceptat prea uşor modificările pe care ministerul vrea să le aducă legilor din învăţământ.

Reprezentanţii Federaţiei critică decizia celorlalte federaţii din învăţământ de a accepta desfiinţarea examenului de titularizare şi înlocuirea acestuia cu un concurs organizat de fiecare şcoală în parte.

Mai mult, unii lideri sindicali din învăţământ sunt acuzaţi că au făcut înţelegeri cu Partidul Naţional Liberal şi respectiv cu ministrul Cristian Adomniţei, acuzat şi el că nu doreşte o reformă adevărată în învăţământ.

Liderii sindicali criticaţi de conducerea FEN resping acuzaţiile şi susţin că deciziile luate împreună cu Ministerul Educaţiei vor aduce beneficii sistemului educaţional.

Ministrul Educaţiei s-a întâlnit ieri cu sindicaliştii din învăţământ pentru a definitiva pachetul de legi, iar joi urmează să aibă o ultimă întâlnire înainte ca legile să fie trimise către Parlament.
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare