13 aug. 2007

Sindicatul din invatamant cere protectie in clase

Elevii maramureseni vor invata pe santiere
Autor: Camelia Tocaci
Sindicalistii din invatamantul maramuresean au atras atentia ca in foarte multe unitati de invatamant lucrarile de reparatii nici nu au inceput, desi banii au fost alocati inca din luna martie. Din vina primarilor care nu au organizat licitatiile pentru atribuirea lucrarilor de reparatii, multe unitati de invatamant vor arata ca niste santiere.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Pop si-a exprimat luni nemultumirea fata intarzierea lucrarilor de reparatii din scoli. El a declarat ca zilele trecute s-a deplasat in mai multe unitati de invatamant din judet, iar ce a vazut nu l-a multumit. El a aratat ca ”lucrurile nu merg spre bine”.

Desi banii au fost primiti din luna martie, in multe cazuri primarii nu au organizat nici macar licitatii pentru atribuirea lucrarilor de reparatii unor firme. Pana acum s-au cheltuit doar aproximativ 50 % din fondurile primite pentru astfel de lucrari.

Liviu Pop a spus ca ”mai mult ca sigur, lucrarile nu vor fi finalizate pana in data de 15 septembrie”. Explicatia data de sindicalist a fost aceea ca nu exista o colaborare buna intre primari si Inspectoratul Scolar Judetean.

”Multe scoli vor fi in santier continuu pe parcursul anului scolar. In multe localitati, primarii n-au organizat inca licitatiile. Exista si firme care n-au meseriasi, sunt si primarii care amana licitatiile pana anumite firme se elibereaza de lucrari. Intarzierile se datoreaza unei proaste colaborari intre primari si Inspectoratul Scolar Judetean, intre primari si ministerul educatiei.”

Liderul SLI a mai afirmat, mai in gluma, mai in serios, ca nu ar fi exclus sa se apeleze la mana de lucru a dascalilor, care si-ar putea aduce aminte de vremurile de dinainte de 1989. ”Poate ca au nevoie de munca patriotica din partea profesorilor”, a spus el, referindu-se la constructori si la sefii de la ISJ.

Sindicalistii din invatamant sunt de parere ca dupa data de 15 septembrie va fi nevoie ca in scolile aflate in reparatii sa fie asigurata o protectie speciala pentru a nu se intampla accidente tragice.


Sursa: http://www.emaramures.ro/index.php?page=det&cat=2&id=7378

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare