9 sept. 2007

Cu privire la mişcarea de personal, preşedintele Pop acuză: „Se pare că sînt peste 40 de modificări în baza de date a Maramureşului”

5-09-2007
„Pentru mişcarea de personal, repartiţiile s-au realizat în şedinţe publice, pe un soft de la Minsiterul Educaţiei, soft care nu a permis introducerea de noi posturi apărute peste noapte. Astfel încît, la ora actuală, în Maramureş există circa 650 de posturi neocupate, la care se adaugă cele 50 de posturi apărute ulterior şi neintroduse în aplicaţia de la minister. Urmează să mai apară în această săptămînă şi posturile nedeclarate de directori, posturi ascunse, cu sau fără sprijinul Inspectoratului Şcolar Maramureş. Dacă luăm în calcul şi posturile ascunse, la ora actuală în Maramureş există vreo 900 de posturi neocupate, dintre care peste 180 sînt în Baia Mare!” a intrat abrupt în subiect prof. Liviu Marian Pop, preşedintele Sindicatului Liber din Învăţămînt Maramureş (SLIMM).
- „este posibil să solicităm demiterea inspectorului Koman, chiar dacă ştim că sînt vremuri grele…”
„Vineri, în ziua liberă a mişcării de personal, s-au făcut nişte intervenţii în aplicaţia ministerului, alocîndu-se nişte posturi unor persoane care ar fi avut sau nu ar fi avut dreptul să ocupe respectivele posturi dacă s-ar fi prezentat în şedinţa publică. Luni, cînd şedinţa publică s-a reluat, noi am sesizat în prima fază 24 de posturi introduse pe aplicaţie, dar se pare că sînt peste 40 de modificări în baza de date a Maramureşului în respectiva zi de vineri. Aceste intervenţii s-au făcut cu sau fără ştirea inspectorului şcolar adjunct, prof. Valer Koman, iar cine le-a făcut nu a luat în calcul faptul că există o rubrică în aplicaţie care menţionează data şi ora la care se intervine. Despre toate aceste aspecte l-am informat pe inspectorul şcolar general, prof. Sandu Pocol, şi urmează să existe o întîlnire cu comisia de mobilitate în care să se afle exact cine a făcut intervenţiile şi dacă acestea au fost realizate cu sau fără acordul inspectorului Koman. În funcţie de ceea ce se va descoperi, este posibil să solicităm demiterea inspectorului Koman, chiar dacă ştim că sînt vremuri grele… Pentru că din punctul meu de vedere intervenţiile s-au operat cu acordul Inspectoratului! Şi nu este vorba dacă intervenţiile respectă sau nu metodologia, dacă posturile au fost sau nu ocupate de drept, este vorba despre un principiu care a fost încălcat! Şi noi speram că ne-am îndepărtat de mult timp de aceste practici comuniste” a informat Pop.
- „sînt interese de grup care dictează ca unele posturi să fie ascunse”
Cert este că în 11 şi 12 septembrie vor fi din nou şedinţe publice pe acest
subiect şi cert mai este şi că SLIMM a solicitat să primească un act oficial cu toate repartiţiile care au fost făcute deja în Maramureş, cu data şi ora repartiţiei. „Este posibil ca nici în urma acestor repartiţii să nu fie ocupate toate posturile. Salarizarea din sistem este cum este şi tinerii absolvenţi nu sînt atraşi spre catedre. Mai mult de jumătate din directori sînt cu delegaţie în Maramureş, aşa că aplică o politică de „lasă-mă să te las”. Mai doriţi un motiv pentru care vor rămîne posturi neocupate în Maramureş? Pentru că sînt interese de grup care dictează ca unele posturi să fie ascunse pînă cineva anume le ocupă” a încheiat subiectul preşedintele SLIMM.
Ramona-Ioana POP

sursa www.graiul.ro

Un comentariu:

  1. Referitor la miscarea personalului didactic, cred ca ar fi foarte bine sa se ia in considerare si personalul didactic auxiliar. Intotdeauna am fost marginalizati si de noi n-a prea avut grija nimeni, nici sindicat nici altii. Trebuie sa ai post de 100 de ani sa ai toate transele si sporurile si daca ai noroc acolo ramai si te ti de scaun pana la pensie si chiar dupa aceea daca se poate. Daca vine unul tanar acolo moare in "DEBUTANT" pana isi faci cineva pomana sa-i mai arunce cate o marire mica, mica de tot. Oricum sper sa citeasca cineva aceste randuri si printre ele.

    RăspundețiȘtergere

Postări populare