26 sept. 2007

În şcolile din Maramureş / Doar 35% din reabilitări realizate

Ieri a avut loc întîlnirea comandamentului pentru monitorizarea stadiului lucrărilor de reabilitare a unităţilor şcolare finanţate de la bugetul de stat. A fost analizat stadiul de reabilitare a unităţilor şcolare, ajungîndu-se la concluzia că – în Maramureş – aceste lucrări au fost realizate în proporţie de 35,15%. Lucrările de reabilitare continuă, documentele trimiţîndu-se în fiecare lună către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. La întîlnirea de săptămîna viitoare, vor fi convocaţi reprezentanţi ai 20 de unităţi administrativ-teritoriale, care nu au comunicat, încă, stadiul lucrărilor de reabilitare.
Reamintim că patru Hotărîri de Guvern au stabilit fondurile acordate pentru reabilitarea şcolilor din Maramureş, 40.713 mii RON venind în judeţ pe acest subiect. Preşedintele Sindicatului Liber din Învăţămînt Maramureş (SLIMM), prof. Liviu Marian Pop, avertiza că aceste sume au fost „total haotic repartizate, inclusiv la şcoli care nu au prezentat niciun proiect pe această temă”, menţionînd că doar la prima Hotărîre de Guvern repartizarea de bani s-a făcut pe criterii reale, în rest banii curgînd după „alte criterii decît nevoile reale ale şcolilor”.
După ce săptămîna trecută o întîlnire a comandamentului trebuia să aibă loc şi n-a mai avut, ieri subiectul a fost expediat în cîteva minute. Rămîne de văzut care va fi consistenţa discuţiilor pe această temă de săptămîna viitoare.
(RIP)
Sursa:www.graiul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare