2 oct. 2007

Majorarile salariile pentru dascali i-au nemultumit pe sindicalistii din invatamantul maramuresean

Sindicalistii din invatamantul maramuresean sunt nemultumiti ca doar 40 % dintre dascali au beneficiat de majorarea salariala de 10 % care trebuia aplicata retroactiv din ianuarie 2007. Din cauza prevederilor neclare din legea adoptata de Parlament, directorii de scoli nu riscat sa aplice majorarile salariale. De luni s-au anuntat insa noi cresteri salariale pentru dascali.
Vicepresedintele Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Ioana Petreus, a declarat ca in conformitate cu Legea 220/2007 care a fost adoptata in iulie, toate cadrele didactice cu gradul didactic I ar fi trebuit sa primeasca retroactiv de la 1 ianuarie 2007, o majorare salariala de 10 %.

Din cauza unei legi ambigue aprobate de Parlament in care nu se precizeaza clar data de la care ar intra in vigoare prevederile, directorii de scoli au ezitat sa puna in aplicare legea.

”In Maramures sunt 3.000 de dascali cu gradul I, dar din pacate doar 40 % au beneficiat de majorarea salariala de 10 %. Vina nu este decat a institutiei care a elaborat legea. Nu este prima data cand Parlamentul adopta o lege de aprobare a unei ordonante de Guvern cu modificari fara sa stipuleze data la care intra in vigoare aceste prevederi.”

De luni au intrat in vigoare noi cresteri salariale. Salariile dascalilor au fost majorate cu 15%, iar profesorii care au gradul didactic unu au primit o majorare de 25%. Prima marire, de 7%, a intrat in vigoare in luna ianuarie, iar in luna aprilie, salariile cadrelor didactice au crescut cu 3%.
Sursa WWW.emaramures.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare