28 oct. 2007

Sindicalistii din invatamantul maramuresean fac lista constructorilor neseriosi

Sindicalistii din invatamantul maramuresean vor intocmi o baza de date cu toate firmele care au executat in acest ans lucrari de reabilitare la scolile din judet. Baza de date este necesara, spun ei, pentru ca la licitatii sa nu mai fie selectate firmele care au realizat lucrari de reparatii de mantuiala.
Liderul Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Pop a anuntat ca va cere reprezentantilor unitatilor administrativ teritoriale toate datele referitoare la sumele care au fost primite in acest an pentru lucrarile de reparatii la scoli, dar si numele firmelor care au executat investitiile.

”Vrem sa vedem cat a dat comunitatea locala si cati bani au venit de la ministerul educatiei. Vrem sa formam acea baza de date cu puncte slabe si puncte tari. De ce sa nu scoatem in fata firmele care au lucrat bine si nu sunt probleme? La fel si firmele care au lucrat prost. Sunt primarii care nu organizeaza licitatii, pe considerentul ca au un miliard in cont si nu le ajung banii pentru reabilitarea scolii, si sunt primarii care au un miliard si fac lucrari de zece miliarde”, a afirmat Liviu Pop.

El a mai spus ca in foarte multe cazuri, lucrarile realizate la scoli lasa de dorit si ca exista cazuri in care apar probleme, inainte de expirarea termenului de garantie al lucrarilor. Liderul de sindicat a refuzat insa sa dea un exemplu concret de scoala unde lucrarile au fost facute de mantuiala.

Pop s-a referit doar la o scoala din Coltau unde au aparut probleme dupa doi ani de la executarea lucrarilor. Sindicalistul a mai aratat ca cineva ar trebui sa monitorizeze lucrarile pentru a se evita situatiile in care neregulile apar inainte de expirarea termenului de garantie.
http://www.emaramures.ro/index.php?page=det&cat=2&id=8639

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare