4 nov. 2007

Cadrele didactice cu studii superioare vor primi un salariu minim de 880 lei

Sâmbătă 03 noiembrie 2007, 03:47


Profesorii cu studii superioare vor primi un salariu minim de 880 de lei. Aşa a decis Curtea de Apel, care a judecat procesul intentat de Federaţia Educaţiei Naţionale Guvernului şi Ministerelor Muncii şi Educaţiei. Sindicaliştii au cerut respectarea contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional privind salariul minim de 880 lei pentru cadrele didactice cu studii superioare.

Potrivit deciziei instanţei, profesorii vor primi diferenţa de bani pentru perioada 1 ianuarie- 31 octombrie 2007, până la acoperirea sumei de 880 lei. Sindicaliştii au câştigat procesul după ce Curtea de Apel Bucureşti a amânat de patru ori pronunţarea în acest caz. Şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a recomandat Ministerului Educaţiei să elimine tratamentul diferenţiat aplicat personalului din învăţământ cu privire la cuantumul salariului minim brut.

"S-a admis cererea noastră. Ministerul Educaţiei va fi obligat ca pentru toţi membrii săi care sunt în această situaţie să plătească diferenţa de salariu şi totodată am cerut să şi oblige Ministerul Educaţiei să negocieze o nouă grilă de salarizare", a declarat Cătălin Croitoru, preşedinte FEN.
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare