5 nov. 2007

Membri PNL, transportaţi cu microbuze şcolare

Luni 05 noiembrie 2007, 12:05


Mai mulţi membri PNL au ajuns, sâmbătă, la Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea, unde se lansau candidaţii liberali pentru europarlamentare, cu un microbuz şcolar. Reprezentanţii inspectoratului şcolar judeţean au rămas cu gura căscată şi pretind că nu ştiu de ce a folosit un microbuz şcolar pentru acest transport. Reprezentanţii Ministerului Educaţiei ameninţă cu sancţiuni.

Imaginile au fost filmate cu un telefon mobil şi surprind momentul în care mai multe persoane, care poartă baloane şi eşarfe cu însemnele PNL, urcă într-un microbuz şcolar. Preşedintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, susţine că nu a ştiut că pentru transportul membrilor de partid a fost folosit un microbuz şcolar.

S-au făcut verificări şi nu a fost niciun microbuz în apropiere de Sala Sporturilor, spune Emilian Frâncu, preşedinte PNL Vâlcea. "Dacă se poate demonstra acest lucru, cel care a folosit microbuzul, normal că va fi sancţionat", asigură acesta.

Nici conducerea Inspectoratului Şcolar Vâlcea nu ştie nimic despre microbuzul care a transportat simpatizanţi politici. "Nu ştiu, noi nu ştim de existenţa lor, vreau să vă spun că dacă e aşa, voi cere tuturor directorilor să ne spună programul pe care l-au avut microbuzele şcolare", spune Gheorghe Ciucă, inspector şcolar general Vâlcea.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei ameninţă că vinovaţii vor plăti. Ei au cerut inspectoratului şcolar Vâlcea să afle cui îi aparţine microbuzul cu pricina. "Cine foloseşte un microbuz şcolar pentru o manifestaţie politică ori e tâmpit, ori nu are ce căuta acolo unde este", a spus Zvetlana Preoteasa, secretar de stat la Ministerul Educaţiei.

Conform regulamentului Ministerului Educaţiei Naţionale, microbuzele şcolare sunt folosite exclusiv pentru transportul elevilor.

Microbuzele şcolare, folosite abuziv de politicieni sau de funcţionari publici

Nu este pentru prima oară când microbuzele şcolare sunt folosite în alte scopuri. Maşinile au fost utilizate abuziv de-a lungul vremii de politicieni, de funcţionari ai administraţiei locale, dar şi de inspectori şcolari.

Anul acesta, în localitatea Costeşti din judeţul Argeş, microbuzul şcolar nou-nouţ a lăsat de izbelişte elevii, fiindcă a fost trimis să transporte echipa de fotbal a comunei, la meciurile din campionatul de liga a treia. Asta în condiţiile în care distanţele pe care copiii trebuia să le parcurgă zilnic de acasă până la şcoală sunt cuprinse între opt şi 16 kilometri. Primarul oraşului, Ion Vasile, a declarat că nu vede absolut nimic rău în a plimba fotbaliştii cu microbuzul elevilor.

De asemenea, în anul 2001, microbuzul repartizat comunei Dulceşti, din judeţul Neamţ, era folosit de primărie la cărat cartofi pentru salariaţi.

În urma unei anchete, conducerea Consiliului Judeţean a descoperit că şi alte microbuze erau folosite pentru vizite la mănăstiri şi a cerut atunci să fie ridicate permisele de conducere ale şoferilor care fac alte curse decât cele pentru transportul elevilor.

În judeţul Neamţ, microbuzele au mai fost folosite şi pentru deplasările inspectorilor şcolari dintr-o localitate în alta.

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei precizează că cele peste 1.000 de microbuze şcolare, cu care au fost dotate până în prezent, unităţile de învăţământ, trebuie să asigure, exclusiv, transportul elevilor.
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare