26 nov. 2007

Profesorii îşi caută în instanţă dreptatea şi postul

Sunt şi părinţi care au dat în judecată ISMB

Profesorii îşi caută în instanţă dreptatea şi postul
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) are în prezent aproximativ 120 de procese intentate de cadre didactice, diferite firme sau părinţi. Aceştia din urmă au intentat proces, din cauza incidentelor violente în care au fost implicaţi copii lor, în incinta şcolii. Jumătate din acţiunile în justiţie formulate de dascăli vizează contestarea deciziilor de acordare a calificativelor, a drepturilor salariale sau a sancţiunilor primite. Pe lângă cele 200 de procese cu sindicatele, pentru acordarea drepturilor nerecunoscute, ISMB mai are litgii cu „persoane nemulţumite de calificativele primite”, a precizat Mariana Becic, lider al organizaţiei sectorului 4 a Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ.

„Procese se derulează şi cu directori de şcoli, în funcţie de raporturile de salarizare şi de încadrare”, a mai adăugat vicepreşedintele FSLI. Pârâtul inspectorat şcolar nu suflă nicio vorbă, însă, despre reclamanţii, care apelează la justiţie, chiar dacă procesele sunt publice. Şi firmele de construcţii, ce au executat lucrări la diferite unităţi de învăţământ şi nu şi-au recuperat banii de la primăriile de sector au dat în judecată şcolile, iar reprezentarea în sălile de judecată este făcută de către juriştii inspectoratului şcolar.

Cu Statutul personalului didactic în braţe, unii profesori s-au adresat justiţiei şi au avut câştig de cauză, inspectoratul fiind obligat să îi reîncadreze pe post, cel puţin temporar, până la o nou proces. Potrivit ISMB, numele dascălilor nu sunt însă pubice. Potrivit juriştilor, 95% din procese sunt câştigate de către ISMB. (R.N.)
Sursa:http://www.gandul.info/scoala/profesorii-isi-cauta-instanta-dreptatea-postul.html?3934;1062965

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare