14 dec. 2007

Banii profesorilor implicati in tezele unice nu sunt nicaieri

Sindicalistii din invatamantul maramuresean sunt revoltati ca pana la aceasta data nu a fost emis un nou ordin al ministerului educatiei care sa faca posibila plata profesorilor din comisiile de testare si evaluare a tezelor unice. Daca ordinul ministerial din anul scolar 2006-2007 nu va fi reinnoit, dascalii nu pot fi remunerati.

Conform articolului 26 din ordinul Ministerului Educatiei 1222, valabil pentru anul scolar 2006-2007, cadrele didactice trebuie platite separatpentru munca lor. Pana la aceasta data nu a fost emis insa un nou ordin ministerial care sa prevada plata profesorilor din comisiile de testare si evaluare a tezelor unice.

”Pana astazi nu exista un ordin de ministru care sa prevada plata colegilor nostri care fac parte din aceste comisii, nici de supraveghere, nici de organizare. Ordinul ministerial 1222 se refera doar la anul scolar 2006-2007, nu are legatura cu anul scolar 2007-2008”, a afirmat Liviu Pop, liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures.

El a mai aratat ca, marti, la Bucuresti va pune in discutie la intalnire dintre sindicatele din invatamant si oficialii ministerului problema platii profesorilor care fac parte din comisiile pentru tezele unice.

”Sunt colegi de-ai nostri care s-au deplasat chiar 30-40 de km pana in centrele de corectura, care au stat pana dupa orele de program. A fost un pic dat peste cap programul scolii si obligatoriu vor trebui recuperate orele la materiile unde au fost sustinute testarile”, a subliniat Liviu Pop.

In mod normal, unui membru din comisia de evaluare ar trebui sa-i revina 125 de lei, iar unui membru din comisia de testare, 60 de lei. Pentru presedintii fiecareia din cele doua comisii, suma ar fi intre 125 si 225 de lei.
Autor: Camelia Tocaci
Sursa:http://www.emaramures.ro/stiri/Stire.aspx?NewsID=1072

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare