12 dec. 2007

Dascalii din Maramures nu pot primi al 13-lea salariu

Dascalii maramureseni risca sa nu poata primi cel de-al 13-lea salariu in luna decembrie. Desi in mod normal acest drept salarial suplimentar ar fi trebuit sa se acorde inainte de sarbatorile de iarna, la ora actuala nu exista un cadru legal care sa faca posibila plata primei.
Dascalii din invatamantul maramuresean vor avea sarbatorile mai sarace in care nu se va rezolva problema acordarii celui de-al 13-lea salariu, asa cum se obisnuieste anual, inainte de sarbatorile de iarna.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures, Liviu Pop, a declarat ca acest drept salarial suplimentar nu poate fi acordat, chiar daca ar exista fonduri disponibile. Sindicalistii au inaintat o adresa catre ministerul finantelor in care au cerut emiterea un ordin care sa grabeasca acordarea celui de-al 13-lea salariu.

”Am cerut sa se dea posibilitate unitatilor scolare ca in limita fondurilor disponibile sa acorde cel de-al 13-lea salariu in luna decembrie. In momentul de fata chiar daca la unele institutii exista rezerve financiare, nu exista cadru legal pentru acordarea celui de-al 13-lea salariu inainte de sarbatorile de iarna”, a subliniat Liviu Pop.
Autor: Camelia Tocaci
Sursa:http://www.emaramures.ro/Stiri/Stire.aspx?NewsID=1099

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare