22 dec. 2007

Deşi elev, “elibera” adeverinţe medicale altor elevi sigheteni, asemeni unui medic

În data de 7.12.2007, în urma unor date obţinute cu privire la faptul că o persoană oferă spre vînzare adeverinţe medicale, a fost identificat numitul Gheorghe Ciprian, de 18 ani, domiciliat în localitatea Breb, comuna Ocna Şugatag, elev la Grupul Şcolar Forestier din Sighetu Marmaţiei, care, la sfîrşitul lunii noiembrie, a primit de la o persoană de sex masculin, despre care susţine că nu îi cunoaşte identitatea, o adeverinţă medicală ştampilată şi semnată de un doctor de familie din localitatea Ocna Şugatag. După ce a primit adeverinţa, P. Gheorghe Ciprian s-a gîndit că ar putea obţine bani dacă ar avea mai multe adeverinţe pe care să le vîndă altor elevi. Astfel, el a multiplicat la un aparat xerox un număr de 30 adeverinţe, din care a comercializat un număr de 16 la diferiţi elevi din localitatea Sighetu Marmaţiei, cu suma de 5 lei. În momentul în care a fost identificat de jandarmi, în urma controlului corporal efectuat, asupra lui s-au găsit un număr de 14 adeverinţe medicale. Deşi au fost transmise adrese către instituţiile de învăţămînt din localitatea Sighetu Marmaţiei, nu au fost identificaţi elevi care să fi folosit aceste adeverinţe.
În tot acest timp s-a ţinut legătura cu prim-procurorul Parchetului de pe lîngă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, iar adeverinţele găsite asupra celui în cauză au fost predate parchetului.
Cel în cauză se face vinovat de săvîrşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 290 alin. 1 şi art. 291, Cod Penal.
Dosarul cu actele premergătoare întocmit a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei, pentru continuarea cercetărilor.
Sursa:http://www.graiul.ro/?p=4850

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare