2 ian. 2008

Basescu s-a aliat cu sindicatele impotriva Guvernului

Potrivit publicatiei Romania libera, presedintele Traian Basescu a promis sindicalistilor ca va convoca o intalnire cu reprezentantii Guvernului in care va sustine cerintele sindicatelor pe marginea legii bugetului, a declarat liderul sindical Bogdan Hossu, citat de The Money Channel.

Conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, in timpul intalnirii de ieri, de la Cotroceni, „liderii centralelor sindicale au ridicat o serie de obiectii privind politica economica si sociala a Guvernului, solicitand interventia presedintelui Romaniei”, relateaza Gandul.

Comunicatul Presedintiei precizeaza ca medierea din ianuarie a fost convenita intre seful statului si premierul Calin Popescu-Tariceanu. Se pare ca Basescu l-a sunat pe Tariceanu si l-a anuntat ca vrea sa faca aceasta mediere, seful Guvernului afirmand ca nu are nimic impotriva.

Presedintele ar fi vrut ca intalnirea sa aiba loc pe 3 ianuarie, dar premierul a spus ca se va afla atunci intr-o minivacanta in strainatate, astfel ca a fost stabilita data de 7 ianuarie.

Sindicatele arata coltii partidelor
In urma cu aproape doua saptamani, sindicalistii au organizat un protest in fata parlamentului, unde criticau fiscalitatea din buget. Ziarul Adevarul noteaza ca Bogdan Hossu, presedintele CNS "Cartel Alfa", spunea ca, daca nici presedintele Basescu nu va tine cont de solicitarile lor, confederatiile urmeaza sa faca o campanie de sase luni, in care sa convinga populatia sa nu mai voteze formatiunile politice care au initiat si sustinut adoptarea bugetului de stat, "partide interesate doar de afacerile proprii".

PNL fiind partid de guvernamat poate fi considerat drept initiatorul bugetului, iar PSD, prin voturile sale, este sustinatorul legii, mai precizeaza Adevarul.

Presedintele Traian Basescu a promis sindicalistilor ca va convoca o intalnire cu reprezentantii Guvernului, cel mai probabil pe 3 ianuarie, in care va sustine cerintele sindicatelor pe marginea legii bugetului, a declarat liderul sindical Bogdan Hossu, citat de The Money Channel.

"Am prezentat presedintelui situatia si care sunt modificarile pe care le dorim la legea bugetului si a ramas ca pe 3 ianuarie existe o intalnire cu Guvernul, sub medierea sa, in care se va incerca rezolvarea solicitarilor noastre", a declarat
presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, la finalul intalnirii dintre Traian Basescu si reprezentantii salariatilor.

La randul sau, presedintele CNSLR Fratia, Marius Petcu, a spus ca presedintele a considerat "rezonabile" solicitarile sindicatelor, in special pe cele referitoare la diminuarea contributiilor sociale, si ca va sustine aceste solicitari la intalnirea din 3 ianuarie, la care vor participa atat premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, cat si reprezentanti ai sindicatelor.

Petcu a mai adaugat ca s-a mai discutat o varianta, respectiv presedintele sa promulge legea bugetului in zilele urmatoare, dar sa existe un angajament din partea Guvernului de a emite imediat o ordonanta de urgenta in care sa fie prevazute revendicarile sindicalistilor.
Sursa:http://www.hotnews.ro/revista_presei/politic/articol_2140408/basescu_aliat_sindicatele_impotriva_guvernului.htm

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare