15 ian. 2008

Ministrul Educaţiei promite salarii mai mari pentru debutanţi

Marţi 15 ianuarie 2008, 15:59


comentarii print
email bookmark
Salariile profesorilor debutanţi vor fi majorate. Aceasta este concluzia la care au ajuns astăzi sindicaliştii din învăţământ şi ministrul Educaţiei, Cristian Adomniţei. Deocamdată cele două părţi nu au stabilit cu cât vor creşte salariile debutanţilor, urmând ca procentul să fie negociat. Sindicaliştii cer măriri şi pentru celelalte categorii de dascăli. Ei vor ca salariile să fie majorate cu 50% anul acesta.

"Eu nu pot duce singur aceste discuţii. Am nevoie şi de colegii mei, ministrul Muncii şi ministrul de Finanţe. Vom avea aceste discuţii săptămâna viitoare, împreună cu preşedinţii federaţiilor sindicale. Există o dorinţă din partea sindicatelor profesorilor să iniţiem un nou contract de muncă, mai flexibil, mai modern. Vom stabili grupuri de lucru pentru a lucra la acest text", a spus ministrul Educaţiei la finalul negocierilor de azi.

Şi reprezentanţii sindicatelor din învăţământ au declarat la ieşirea de la discuţii că abia de săptămâna viitoare vor începe negocierile reale. Sindicaliştii cer Guvernului să găsească într-un timp cât mai scurt resurse financiare pentru majorări salariale.

"Este clar că România are resurse pentru a face o schimbare decisivă în ceea ce priveşte salarizarea în educaţie, va trebui în cadrul negocierilor să obţinem o decizie politică favorabilă", a precizat Cătălin Croitoru, preşedintele Federaţiei Educaţiei Naţionale,

Anul trecut, salariile profesorilor au crescut cu aproape 25%. La finalul lui 2007 un profesor debutant câştiga puţin peste 690 de lei, un învăţător cu studii medii şi definitivat - 627 de lei, iar un profesor cu grad didactic 1 şi o vechime de 18-22 de ani avea salariu aproape 1.600 de lei.
Sursa: Realitatea TV

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare