19 apr. 2008

Memoriu pentru prefect depus de SLI

Dascalii din Maramures acuza procedura discriminatorie de acordare a tichetelor cadou
18 aprilie 2008 00:13:27

Sindicalistii din invatamantul maramuresean au inaintat un memoriu prefectului judetului Maramures, Gyongyike Bondi, prin care au cerut acordarea nediscriminatorie a tichetelor cadou. Desi guvernantii au revenit asupra deciziei de acordarea tichetelor cadou pentru dascali, in Maramures tensiunile nu au disparut. Probleme sunt in mai multe orase si comune, dar si la scolile speciale din Baia Mare, care sunt subordonate direct Consiliului Judetean Maramures.

Dupa ce dascalii maramureseni au pichetat miercuri, 16 aprilie, Prefectura Maramures, pentru a trage un semnal de alarma in vederea revizuirii ordonantei care a anulat articolul din legea 193 cu privire la acordarea tichetelor cadou, sindicalistii din invatamant au primit o veste buna. Guvernantii au revenit asupra deciziei privind distribuirea tichetelor cadou pentru angajatii din invatamant.

Cu toate acestea decizia nu ii multumeste in totalitate pe sindicalisti, acestia aratand ca in continuare vor fi numeroase nemultumiri, atata timp cat in unele scoli se acorda tichete, iar in altele nu s-au gasit solutii pentru acest drept. In plus, tichetele nu se acorda in mod egal, numarul tichetelor acordate in scoli fiind diferit, in functie de fondurile disponibile la nivelul primariilor pentru acest capitol.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Pop, a avut astfel o noua intalnire cu prefectul judetului Maramures, Gyongyike Bondi, inaintandu-i un memoriu prin care se cere acordarea in mod unitar si nediscriminatoriu a tichetelor cadou.

Sindicalistul a aratat ca e nevoie ca tichetele cadou sa se acorde tuturor angajatilor din invatamant in mod egal si sa aiba aceeasi valoare, pentru a nu starni alte nemultumiri. ”Am rugat-o pe doamna prefect sa transmita Guvernului Romaniei sa ia masuri pentru ca Legea nr.193/2006 sa fie aplicata in mod nediscriminatoriu si unitar la nivel national. Am mai cerut sa fie transmise la nivelul judetului Maramures precizarile privind modificarea acestei legi in urma Sedintei de Guvern de ieri, precum si hotararea Comisiei paritare a Inspectoratului Scolar Judetean - Sindicatuluiu Liber din Invatamant Maramures. Solicitam aceste lucruri pentru a reusi sa implementam corect egalitatea de sanse si a nu lasa rezolvarea acestor probleme numai in strada si in presiune”, a afirmat Liviu Pop.

El a mai aratat ca pe langa scolile din orasele Seini, Sighetu Marmatiei, Viseu de Sus si comuna Budesti, unde sunt tensiuni mari in randul profesorilor din cauza neacordarii de tichete cadou, mai sunt probleme sunt si la scolile speciale din Baia Mare, care sunt direct subordonate Consiliului Judetean Maramures. ”Cerem reprezentantilor Consiliului Judetean sa aloce sumele necesare pentru acordarea tichetelor cadou celor 300 de angajati ai scolilor speciale din Baia Mare. Dascalii de aici sunt cei mai napastuiti, deoarece lucreaza cu elevi care au cerinte speciale. Noi speram sa fie alocati banii pentru tichetele cadou, astfel incat sa nu asistam la scolile speciale la proteste”, a subliniat Liviu Pop.

El a mai aratat ca o analiza in legatura cu situatia acordarii tichetelor cadou se va face vineri in cadrul sedintei Colegiului Liderilor si ca vor fi identificate si alte localitati cu probleme similare. Liviu Pop a mai tinut sa precizeze ca toate actiunile de protest la care recurg sindicalistii nu au iz electoral, desi ”la nivelul comunitatilor mici e posibil sa apara conflicte locale”.
Autor: Camelia Tocaci
Sursa:http://www.emaramures.ro/stiri/Stire.aspx?NewsID=12533

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare