19 apr. 2008

Sindicalistii din invatamantul maramuresean cer acordarea nediscriminatorie a tichetelor cadou

Sindicaliştii din învăţământul maramureşean au înaintat astazi un memoriu prefectului judeţului Maramureş, Gyongyike Bondi, prin care cer acordarea nediscriminatorie a tichetelor cadou, transmite NewsIn.

Liderul Sindicatului Liber din Învăţământ Maramureş, Liviu Pop, a declarat că e nevoie ca tichetele cadou să se acorde tuturor angajaţilor din învăţământ în mod egal şi să aibă aceeaşi valoare, pentru a stârni alte nemulţumiri.


"Am rugat-o pe doamna prefect să transmită Guvernului României să ia măsuri pentru ca Legea nr.193/2006 să fie aplicată în mod nediscriminatoriu şi unitar la nivel naţional. Am mai cerut să fie transmise la nivelul judeţului Maramureş precizările privind modificarea acestei legi în urma şedinţei de Guvern de ieri (miercuri, n.r.), precum şi hotărârea Comisiei paritare a Inspectoratului Şcolar Judeţean- Sindicatuluiu Liber din Învăţământ Maramureş. Solicităm aceste lucruri pentru a reuşi să implementăm corect egalitatea de şanse şi a nu lăsa rezolvarea acestor probleme numai în stradă şi în presiune", a afirmat Liviu Pop.


El a mai arătat că, pe lângă şcolile din oraşele Seini, Sighetu Marmaţiei, Vişeu de Sus şi comuna Budeşti unde sunt tensiuni, deoarece primarii refuză să acorde tichete cadou, probleme sunt şi la şcolile speciale din Baia Mare, care sunt direct subordonate Consiliului Judeţean Maramureş.


"Cerem reprezentanţilor Consiliului Judeţean să aloce sumele necesare pentru acordarea tichetelor cadou celor 300 de angajaţi ai şcolilor speciale din Baia Mare. Dascălii de aici sunt cei mai năpăstuiţi, deoarece lucrează cu elevi care au cerinţe speciale. Noi sperăm să fie alocaţi banii pentru tichetele cadou, astfel încât să nu asistăm la şcolile speciale la proteste", a mai spus Liviu Pop.

Sursa: ROL.ro

Sursa: http://stiri.rol.ro/content/view/120628/2/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare