26 iul. 2008

Mircea Geoană vrea să bage în cinci ani 10 universităţi româneşti între primele 100 din lume

„Pe cel prins că a furat la bacalaureat să-l bage-n măsa-mare la puşcărie”
Preşedintele PSD, Mircea Geoană şi-a propus ca în următorii cinci ani zece universităţi româneşti să figureze printre primele 50 din Europa şi primele 100 din lume. Promisiunea, ce depăşeştre în fantezie intenţia anunţată săptămâna aceasta, de a trimite în următorul deceniu un român în spaţiu, a fost făcută, ieri, în faţa a câteva zeci de studenţi strânşi în cantina Universităţii Politehnica din Bucureşti în cadrul şcolii de vară a UNSR. „Sunt dispus ca guvern să pun un miliard de euro pe masă timp de cinci ani pentru a avea 10 poli de învăţământ superior care să se bată de la egal la egal cu universităţile din străinătate”, a declarat Geoană, lăudând Kazakhstanul, stat care şi-a pus la punct un consorţiu cu universităţi din America şi Europa, de pe urma căruia studenţii primesc diplome „ca şi cum ar fi absolvit London Business School”. Criticând actualul sistem educaţional şi pe ministrul Adomniţei despre care a afirmat că „s-a spălat pe mâini în privinţa fraudei fără precedent de la bacalaureat”, liderul PSD a propus ca în programa şcolară să fie introduse texte din Jean-Jacques Rousseau şi din timpul Greciei antice: „În sistemul de învăţământ e o zăpăceală completă. Eu nu mai înţeleg nimic! Fiecare ministru se crede Spiru Haret. Mai ales ultimii au fost ceva de groază. Băga-ţi-vă minţile-n cap! La bacalaureat a fost ceva fără precedent. Pe cel prins că a furat la bac să-l bage-n măsa-mare în puşcărie”. De asemenea, Geoană a mai promis că va aloca 63 de miliarde de euro pentru Educaţie în perioada 2009-2013, sume ce ar urma să fie folosite şi la construirea de cămine cu confort de două şi trei stele, astfel încât să fie eliminat deficitul de 40000 de locuri.
Sistemul „tătuc”- oriental şi depăşit

Întrebat de către un student de ce face campanie electorală şi de ce tinerii ar trebui să dea crezare spuselor sale, preşedintele PSD a răspuns: „Fiecare promisiune are în spatele ei o fişă bugetară, dragul meu prieten! Cine nu va face ceea ce am propus va fii dat afară! Poate să-l cheme mama lui Dumnezeu din Cer că îl dau afară!”. Un alt tânăr l-a provocat pe Mircea Geoană, întrebându-l dacă nu cumva România are nevoie de un nou Vlad Ţepeş, demnitarul replicând că „sistemul cu un tătuc e unul orinetal şi depăşit. A vota un Vlad Ţepeş e un semn al frustrării. Acum avem nevoie de lideri luminaţi”. Cît priveşte noul ministru al Educaţiei, Geoană a declarat că respectivul nu va fi cu siguranţă Marian Vanghelie, ci o persoană care să cunoască sistemul, să fie dispus a dialoga şi să aibă experienţa unor sisteme de învăţământ mai performante decât cel românesc.

Sursa:http://www.gandul.info/scoala/mircea-geoana-vrea-sa-bage-in-cinci-ani-10-universitati-romanesti-intre-primele-100-din-lume.html?3934;2819827

2 comentarii:

  1. total nerealist, ca dealtfel tot ce e legat de mircea geoana. adica in top 100 vor fi 10% universitati romanesti. idiot tipu (mai bine spus prostanac). parca cele care sunt in top in acest moment nu vor evolua si ele in 5 ani.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce nu fac unii pentru voturi

    RăspundețiȘtergere

Postări populare