1 aug. 2008

Adomniţei vrea să treacă subiectele de la bac sub protecţia SRI

Şeful Educaţiei ar vrea să pună la secret cerinţele, dar îi e frică de critici


Adomniţei vrea să treacă subiectele de la bac sub protecţia SRI
Ministrul Cristian Adomniţei se gândeşte să apeleze la ajutorul Serviciului Român de Informaţii pentru securizarea subiectelor de la bacalaureat. Deşi nu a decis încă dacă acestea vor mai fi sau nu publice, Adomniţei crede că MECT nu are capacitatea să protejeze subiectele: „Ministerul nu are nici resursa umană, nici materială pentru a proteja aceste informaţii şi atunci nu aş avea nici o problemă să-i rog pe cei de la SRI să intervină.
Baza de date să fie în competenţa lor şi atunci dacă încerci să afli datele trebuie să spargi serverul SRI şi atunci e o altă placă”, a declarat, ieri, ministrul în cadrul unei dezbateri organizate de Facultatea de Litere din Bucureşti, arătându-se dispus să treacă din nou cerinţele la secret: „Nici mie nu-mi place că sunt subiectele pe internet. Mă gândesc să le scot de pe site, dar vor veni unii cu critici. Am un singur lucru împotriva scoaterii subiectelor de pe net: vor veni unii şi vor spune că ministrul iar schimbă. Anul acesta, la bac nu au fost lucruri noi, tocmai pentru a nu da apă la moară criticilor.
De altfel, Adomniţei crede că numeroasele acuzaţii referitoare la fraudarea bacalaureatului primite în această vară sunt nejustificate, exemplificând intervenţiile DNA şi DIICOT : „E primul an în care nu se pune batista pe ţambal. Dacă vreţi să mă faceţi pe mine vinovat, cu dragă inimă, că sunt obişnuit”. Reacţia lui Cristian Adomniţei vine în urma solicitărilor profesorilor, care condamnă publicarea din timp a subiectelor de la bacalaureat, precum şi întreg sistemul de examinare. Aceştia i-au cerut ministrului ca examenele să nu mai testeze capacitatea de memorare a elevilor, ci verificarea competenţelor, şi modalităţi de evaluare diferite, în funcţie de materie.

raul.florea@gandul.info
Sursa:http://www.gandul.info/scoala/adomnitei-vrea-sa-treaca-subiectele-de-la-bac-sub-protectia-sri.html?3934;2840074

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare