Ministrul Internelor Cristian David a prezentat astăzi primele rezultate ale evaluării comisiilor tehnice în zonele lovite de puhoaie.

Astfel, 5.595 este numărul total de case afectate de ape. Comisiile tehnice au stabilit că 3.900 dintre acestea au nevoie de reparaţii şi fiecare familie va primi din partea statului câte 2.500 de lei. 203 case au nevoie de consolidare, iar proprietarii vor primi sprijinul bănesc din partea statului de 5.000 de lei şi un pachet de materiale de construcţii.

1.492 dintre locuinţele afectate au nevoie de reconstrucţie totală şi familiile primesc din partea statului câte 10.000 de lei şi un pachet cu materiale de construcţii proporţionat cu valoarea casei afectate.

Peste 21.000 de persoane au fost supuse anchetelor sociale şi urmează să primească ajutoarele de urgenţă din partea satului.

Autorităţile susţin că reconstrcţia caselor va putea începe săptămâna viitoare. Materialele necesare au fost scoase de la rezerva de stat.
Pentru persoanele vârstnice, statul se va ocupa de construcţie. Casele vor fi ridicate în zone neinundabile, vor avea doua camere, o baie şi o bucătărie.