18 sept. 2008

Ce facem?

Declaraţiile şi moţinunile politicienilor din preajma începutului de an şcolar precum şi de campanie electorală mă pun serios pe gânduri. Ajung să constat că avem nişte personaje numite politicieni care nu au nicio legatură cu educaţie. Ba da au una. Aia de a vorbi frumos despre ea, sau mai bine zis de ce ar trebui să fie acest element în România.
Astazi liderii FSLI de la nivel de ţară ne vom întâlnii în şedinţă de Colegiu. Nemulţumirea membrilor noştri de sindicat sunt justificate şi să nu surprindă pe nimeni dacă în perioada următoare vor fi decalanşate ample acţiuni de protest.
Care vor fi ele sigur nu le pot spune azi la aceatsă oră. Un program de acţiuni trebuie facut şi respectat.
Noi ar trebui să nu cedam, şi atunci când semnăm pentru o formă de protest sa fie stabilite obiective clare , ne-am săturat de gogoşile lor si de majorarile lor nesemnificative în două sau mai multe tranşe.
În acest moment stăm şi analizăm două decizii ale actualei guvernări. Amânarea cu o lună a aplicării OG 15 din 2008, 9% creştere salarială, şi 20% creşterea pensiilor. E cât se poate de clar ca între 400000 de salariaţi din educaţie şi cinci milioane de pensionari, la vot contează ultimii. A nu se înţelege că nu sunt de acord cu majorarea pensiilor. De ce nu s-au majorat salariile tot cu 20% sau pensiile cu 9%?

2 comentarii:

  1. sa nu fim pedepsiti de directorii unitatilor de invatamant, in cazul in care se vor desfasura forme de protest..... unii 'sefi' confunda institutiile cu ogorul propriu si prolifereaza amenintari, indiferent de situatii.... de parca nu si domniile lor ar beneficia de majorarile ce se obtin uneori ca urmare a protestelor !

    RăspundețiȘtergere
  2. avem doua variante: ori le schimbam ogorul sau îi schimbăm pe ei

    RăspundețiȘtergere

Postări populare