18 sept. 2008

Şcolile nimănui

Sute de preşcolari şi elevi din judeţul Vâlcea învaţă în grădiniţe şi şcoli degradate, neigienizate, care au mobilier vechi şi nu au reţea de apă şi canalizare.În urma controalelor făcute de Inspecţia Sanitară de Stat (ISS) Vâlcea în cele 712 unităţi de învăţământ din judeţ, pentru a vedea stadiul igienizărilor, au primit autorizaţii sanitare de funcţionare doar 70% dintre ele. 513 au fost autorizate, iar 199 nu au primit avizul pentru că nu au condiţii corespunzătoare.
„Printre unităţile care nu au primit avizul sanitar se află Şcoala «Take Ionescu» şi Şcoala nr. 4 din Râmnicu Vâlcea, pentru că în ambele se execută lucrări de reparaţii. Nu au fost autorizate grădiniţa din Vlădeşti, care are nevoie de sediu nou, nici grădiniţele din Valea lui Stan şi Păscoaia, unde nu s-au făcut igienizări şi care nu au apă. Prost cu igienizarea stau şi şcolile din satul Urşi din comuna Popeşti şi Frânceşti, iar şcolile din Roşiile şi Tetoiu au mobilierul degradat“, a declarat Ion Mihail, directorul ISS Vâlcea.
Printre unităţile de învăţământ avizate sanitar sunt şi şcoli care au primit acest act cu program de conformare şi trebuie să remedieze neregulile descoperite de inspectori.
„Mai sunt directori de şcoli care se prezintă şi acum cu documentaţii pentru obţinerea autorizaţiilor sanitare. Alţii depun documentaţiile, dar nu mai vin pentru autorizaţie“, a precizat Ion Mihail. În timpul verificărilor, inspectorii ISS au găsit în judeţ şi unităţi şcolare care arată excepţional, în comuna Laloşu, unde elevii au toate condiţiile.
Sursa:http://www.gds.ro/Olt%20si%20Valcea/2008-09-19/Scolile+nimanui

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare