17 sept. 2008

COMUNICAT FSLI 17 SEPTEMBRIE

Troc mârşav PNL-PSD


Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a rămas neplăcut surprinsă de atitudinea în dispreţul legii a Guvernului de a amâna cu o lună majorarea salariilor personalului didactic, încălcându-se prevederile OG nr. 15/2008, conform căreia acestea trebuiau majorate de la 1 octombrie.
„Înţelegerea mârşavă, la ceas de seară, între reprezentanţii PNL şi cei ai PSD care a condus la luarea acestei decizii de către Executiv demonstrează, fără echivoc, că toate declaraţiile publice de susţinere a învăţământului de către actuala Putere, precum şi de reprezentanţii PSD, nu reprezintă altceva decât demagogie şi populism ieftin”, a declarat Aurel CORNEA, preşedintele FSLI.
Dând dovadă de cinism şi ipocrizie, Guvernul cu „aliatul” său de nădejde – PSD, clamează că economia României cunoaşte o creştere fără precedent, existând resurse financiare pentru devansarea cu o lună a majorării pensiilor, în timp ce salariaţii din învăţământ sunt supuşi sistematic unei curbe de sacrificiu.
Înţelegerea PNL-PSD demonstrează, încă o dată, nimicnicia clasei politice atâta timp cât acea mult trâmbiţată iniţiativă legislativă a PSD de majorare cu 50% a salariilor personalului didactic în anul 2008 a fost o simplă fumigenă.
„În aceste condiţii nemulţimirile membrilor noştri de sindicat sunt justificate şi să nu surprindă pe nimeni dacă în perioada următoare vor fi decalanşate ample acţiuni de protest”, a mai precizat Aurel CORNEA.

PRIM-VICEPREŞEDINTE,

Simion HANCESCU

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare