9 sept. 2008

DASCALI – BOICOT AN SCOLAR – Dascalii din Maramures nu au decis daca participa la boicotarea inceperii anului scolar

Presedintele Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures, Liviu Marian Pop, a precizat ca deocamdata nu s-a luat o decizie in privinta participarii federatiei sindicale din care face parte la boicotarea inceperii anului scolar 2008-2009 in data de 15 septembrie, anuntata de Catalin Croitoru, presedintele Federatiei Educatiei Nationale. Amanarea deciziei din partea FSLI are si implicatii politice, Croitoru fiind candidat PDL la alegerile parlamentare.

Cei 8.000 de membri de sindicat ai SLI Maramures urmeaza sa fie consultati in urmatoarele zile in privinta actiunilor de protest care trebuie organizate daca Parlamentul nu aproba majorarea cu 54% a salariilor cadrelor didactice.

Proiectul de lege care vizeaza cresterea salariilor personalului din invatamant a fost propus de catre PSD. Legea a fost votata in Senat, precum si in comisia de specialitate a Camerei Deputatutilor, fiind nevoie doar de votul in plen pentru adoptarea ei. Sindicalistii din invatamant au cerut ca dezbaterile si votul sa aiba loc inainte de inceperea anului scolar, amenintand in caz contrar cu proteste.

”Noi am facut demersuri pentru ca legea sa intre pe ordinea de zi in cursul acestei saptamani, astfel incat asteptam sa vedem ce se intampla. Oricum, sunt 8.000 de membri numai in Maramures care trebuie consultati in privinta protestelor si 190.000 la nivel de tara, in FSLI. In functie de ce se va intampla vom lua si deciziile si vom stabili actiunile de protest care trebuie organizate”, a declarat Liviu Marian Pop.

Liderul SLI Maramures a precizat ca apelul de boicotare a anului scolar vine din partea unui candidat PDL, adica a lui Catalin Croitoru – lider sindical al FEN, precum si a membrilor CNSLR, federatie sindicala care are incheiat un protocol de coloaborare cu PSD. Liviu Marian Pop a precizat insa ca si FSLI sustine majorarea salariilor cadrelor didactice, aratand ca in lipsa acestei decizii calitatea invatamamntului o sa scada si mai mult.
Autor: Meda Muntean
Sursa:http://www.emaramures.ro/stiri/stire.aspx?newsid=15998&title=DASCALI-BOICOT-AN-SCOLAR-Dascalii-din-Maramures-nu-au-decis-daca-participa-la-boicotarea-inceperii-anului-scolar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare