Mariana Câmpeanu a fost nominalizată de premierul Călin Popescu Tăriceanu pentru portofoliul Muncii, printr-o scrisoare transmisă Preşedinţiei.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la Radio România Actualităţi, că acceptă propunerea premierului de numire a Marianei Câmpeanu în funcţia de ministru al muncii: "Cred că nu există nicio reţinere în desemnarea doamnei. Dânsa este preşedintele Casei Naţionale de Pensii, deci lucrează în sistem. Este o femeie cu mare experienţă, un profesionist. Deci doamna va fi ministru", a comentat Băsescu.

Premierul Tăriceanu a decis nominalizarea preşedintelui Casei de Pensii, Mariana Câmpeanu, pentru funcţia de ministru al Muncii, după ce, în cursul dimineţii de astăzi, a avut o întrevedere cu aceasta

"Eu sunt un tehnician în domeniu şi dacă s-a considerat că pot face faţă cerinţelor ministerului Muncii în această scurtă perioadă de timp, înseamnă că premierul a avut motivele lui pe care le respect", a declarat Mariana Câmpeanu pentru Realitatea TV.

Întrebată despre sumele alocate de minister pentru mărirea pensiilor, Mariana Câmpeanu a avitat să facă declaraţii.

"Haideţi să discutăm aceste lucruri când voi fi oficial ministru, pentru că eu nu am discutat cu premierul decât despre numirea mea. Nu am abordat alte subiecte", a încheiat Mariana Câmpeanu.

Mariana Câmpeanu are, conform declaraţiei de avere, două apartamente într-o zonă ultracentrală din Capitală, o casă de vacanţă şi câteva mii de euro în conturile bancare. Câmpeanu va candida din partea PNL la alegerile parlamentare din noiembrie, pentru un mandat de deputat în sectorul 2 al Capitalei, ea fiind membră a PNL din anul 1997.

Paul Păcuraru a demisionat marţi din funcţia de ministru al Muncii, în condiţiile în care şeful statului stabilise luni suspendarea sa, în baza învinuirilor aduse de procurorii DNA într-un dosar de luate de mită. La finalul Biroului Politic Central al PNL de marţi seara, premierul Călin Popescu Tăriceanu declara că a acceptat demisia lui Paul Păcuraru, urmând să facă o nominalizare pentru portofoliul vacant în perioada următoare.

Procurorii au demarat începerea urmăririi penale împotriva lui Păcuraru, după ce plenul Senatului a decis ridicarea imunităţii parlamentare a demintarului liberal, care avea dubla calitate de senator şi membru al Cabinetului.