Purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mihaela Suciu, a declarat pentru realitatea.net că preşedintele Băsescu este unul dintre principalii responsabili pentru starea educaţiei din acest moment şi l-a acuzat pe şeful statului că este unul dintre cei care se fac vinovaţi pentru neintrarea pachetului de legi în Parlament şi implicit pentru întârzierea reformei din educaţie.

Ministerul Educaţiei ţine să îi reamintească preşedintelui Traian Băsescu că a uitat de angajamentul luat personal pentru îmbunătăţirea sistemului de educaţie.

''Ministrul Cristian Adomniţei îi reaminteşte domnului preşedinte că a rămas dator faţă de sistemul de educaţie şi faţă de Ministerul Educaţiei cu o strategie pe educaţie, aşa cum a promis. Această strategie a condiţionat intrarea pachetului de legi în Parlament, ea nefiind finalizată nici acum. În al doilea rând, domnul ministru, Cristian Adomniţei îi aminteşte domnului preşedinte că abia în 2009 începe campania pentru prezidenţiale", a declarat pentru REALITATEA.NET, Mihaela Suciu, purtător de cuvânt în cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Aflat în vizită sâmbătă la Spitalul de Cardiologie din staţiunea Covasna, preşedintele Traian Băsescu a criticat regresul pe care îl înregistrează educaţia din România, în ciuda investiţiilor tot mai mari.

Sursa: Realitatea.net