Ministrul Muncii apreciază că "problema în învăţământ este la debutanţi pentru că acolo e o problemă. Şi la poliţie s-a majorat, nu la tot corpul de poliţie, ci doar la începători pentru că acolo salariile sunt foarte mici. Atenţie, poliţistul lucrează în stradă, în frig şi în intemperii, ceilalţi lucrează totuşi patru ore".

Executivul a decis, joi, majorarea salariilor agenţilor de poliţie cu până la 20 de procente de la 1 ianuarie 2009. Guvernul a anunţat că majorarea s-a făcut pentru a atrage cât mai mulţi români spre această meserie şi pentru a-i motiva pe cei care o practică să-şi facă treaba bine.

???????????????? Se vede ca tovaraşu ministru are două mari probleme, pe de o parte habar nu are de salariile din învăţământ iar pe de altă parte încearcă să creeze tensiuni între poliţişti şi profesorii.

Sunt obligat să îi aduc în atenţie salariile din învăţământ astfel:

Ştiaţi că personalul nedidactic(care este vreo 20% din sistem) are salarii nete între 350 şi 720 lei?

Ştiaţi că debutanţii în sistem (care sunt vreo 15% din sistem) au următoarele salarii NETE:

- profesor studii superioare de lungă durată 762 lei

- profesor studii superioare de scurtă durată 727 lei

- învăţător, educatiare, 657 lei

Nu mă interesează comparaţia cu poliţiştii

Ştiu doar că decenţa începe de la alte salarii.

În ceec ce priveşte timpul de lucru nu prea seamănă învăţământul cu ceea ce vă aminntiţi dumneavoastră. Timpul de lucru nu se reduce la ceel 4 ore de predare. Oare cine mai pregateşte lecţiile, cine concepe testele de evaluare, cine corectează testele de evaluare, etc.?

Poate la Ministerul muncii se lucrează numai cât se stă în minister. În învăţământ cadrul didactic munceşte şi acasă, şi in sala profesorală, şi pe drum (atunci când face naveta ) care în multe cazuri nu este decontată de către primării.

Sunteţi departe de realităţiile sistemului de învăţământ.