9 sept. 2008

PRECIZĂRI

referitoare la declaraţia de presă a preşedintelui Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, domnul Aurel Cornea la postul de televiziune Realitatea TV din data de 08.09.2008
Declaraţia dată de domnul preşedinte Aurel Cornea la postul de televiziune mai sus amintit a fost scoasă din context şi difuzată trunchiat, motiv pentru care facem următoarele precizări:
1. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ susţine fără rezerve iniţiativa legislativă a Partidului Social Democrat de majorare, în anul 2008, cu 50% a salariilor personalului didactic, aceasta fiind în opinia noastră singura soluţie prin care pot fi atraşi către învăţământ tineri cu vocaţie pentru meseria de dascăl şi de a stopa migrarea cadrelor didactice de valoare către alte domenii unde salariile sunt atractive.
2. În situaţia în care această iniţiativă legislativă mult aşteptată de salariaţii din învăţământ nu va primi un vot favorabil în Camera Deputaţilor, F.S.L.I. va consulta pe cei peste 190.000 de membri de sindicat şi, în funcţie de opţiunile acestora, se va stabili când şi sub ce formă vor fi demarate acţiunile de protest. Prin urmare, nu se pune problema participării membrilor F.S.L.I. la acţiunea de boicotare a deschiderii anului şcolar 2008-2009.
3. În cursul zilei de astăzi, 09.09.2008, federaţia noastră a înaintat o scrisoare domnului Bogdan Olteanu, preşedinte al Camerei Deputaţilor, prin care i-am solicitat supunerea spre dezbatere, în regim de urgenţă, a iniţiativei legislative mai sus menţionată.


PRIM-VICEPREŞEDINTE


Simion HANCESCU

Bucureşti, 09.09.2008

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare