În urma vizitei efectuate la clinică şi după o discuţie cu conducerea instituţiei, şeful statului a declarat că de vină pentru problemele cu care se confruntă pacienţii este managementul defectuos din sistemul sanitar.

"Situaţia în sănătate, în mod deosebit la spitale, este proastă, şi din punct de vedere al dotării, şi din punct de vedere al personalului în ultima perioadă, şi din punctul de vedere al condiţiilor de cazare pentru bolnavi. De altfel, priviţi şi la Educaţie. Bani sunt foarte mulţi, se repară şcoli, dar calitatea educaţiei scade an de an", a declarat şeful statului.

Băsescu a precizat totodată că va monitoriza îndeaproape procesul de modernizare al spitalului din staţiunea Covasna. Preşedintele a promis că situaţia se va îmbunătăţi după ce clinica va fi modernizată printr-un program finanţat de autorităţile din Norvegia.

Traian Băsescu a ajuns la Festivalul Sarmalelor la Praid, festival ce se află la cea de a-XIV -a ediţie.

Odată ajuns la localitatea din judeţul Harghita, preşedintele a efectuat o vizită la mesele bucătarilor strânşi din toată ţara la sărbătoarea sarmalelor şi a gustat din delicioasele sarmale.

Mai mult, preşedintele a glumit cu cei prezenţi şi a declarat că nu se pricepe la gătit, singurele mâncăruri pe care ştie să le gătească fiind cartofii prăjiţi cu ouă prăjite.

Printre altele, preşedintele a vorbit cu bucătarii înscrişi în concurs şi le-a spus că va gusta din toate sarmalele nu numai din cele câştigătoare.

Înainte de plecare, preşedintele a luat masa cu localnicii şi a gustat palinca din zonă.

Preşedintele se va deplasa şi la Miercurea Ciuc, unde se va întâlni cu episcopul ortodox al Covasnei şi Harghitei, PS Ioan Selejan, întâlnire care va avea loc la sediul Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei.

Şeful statului a ajuns, vineri seară, în staţiunea Covasna, într-o vizită privată, alături de soţia sa, Maria Băsescu, cei doi fiind cazaţi la vila de protocol din localitate. Preşedintele a fost întâmpinat de un grup de turişti aflaţi la tratament în staţiune, care i s-au plâns de condiţiile de la Spitalul de Cardiologie, afirmând că nu au căldură în saloane.