3 sept. 2008

Profesorii corectori la tezele unice vor fi sancţionaţi penal dacă evaluează greşit lucrările

Profesorii care vor corecta tezele unice în anul şcolar 2008-2009 vor fi sancţionaţi penal dacă evaluează neglijent lucrările sau dacă îi lasă pe elevi să copieze, potrivit metodologiei publicate, luni, de Ministerul Educaţiei.

În afara sancţiunilor penale, ei vor risca şi excluderea din învăţământ.Înainte de examen, profesorii vor trebui să dea o declaraţie prin care se angajează să respecte metodologia de evaluare şi corectare, luând la cunoştinţă, totodată, de sancţiunile pe care le riscă dacă nu îşi fac bine treaba – anunţă NewsIn.
Tezele vor fi corectate, potrivit noii metodologii, de doi profesori: unul de la clasă şi unul din afara şcolii unde învaţă elevul. În plus, profesorii corectori vor avea voie să sublinieze greşelile cu roşu, pentru a putea ţine mai uşor evidenţa acestora şi, în final, pentru a nota în conformitate cu gravitatea lor.
Lucrările cu note cuprinse între 4.50 şi 4.99, precum şi cele notate cu 9.50, vor primi nota finală de la comisia de contestaţii, iar toate notele vor fi trecute cu zecimale într-un catalog special, pentru a se ţine se cont de ele la admiterea în liceu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare