26 sept. 2008

Scandal la premierea olimpicilor

Olimpicii gorjeni au fost premiaţi în cadrul unei manifestări organizate la sediul prefecturii cu ocazia „Săptămânii Excelenţei în Educaţie şi Cercetare“. Ceea ce trebuia să fie o recunoaştere a meritelor celor mai buni elevi ai judeţului s-a transformat într-o debandadă.

GORJ. Zeci de elevi care au obţinut medalii şi rezultate foarte bune la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale au fost chemaţi ieri la sediul Prefecturii Gorj, pentru a li se înmâna diplome de recunoaştere a muncii lor. Sala Maură a prefecturii a fost însă prea mică pentru a-i primi aşa cum se cuvine pe cei 71 de olimpici, aceştia înghesuindu-se fiecare pe unde a putut. Când Victor Banţa, prefectul de Gorj, a strigat numele olimpicilor, puţini dintre aceştia au putut fi văzuţi de reprezentanţii mass-media. De proasta organizare a evenimentului s-au plâns nu numai elevii, ci şi cadrele didactice. „Fiecare elev trebuia să vină în faţă, să i se înmâneze diploma şi să-l vedem şi noi. Copiii aceştia au muncit extraordinar de mult. Este o mare debandadă aici, iar prefectura şi inspectoratul şcolar sunt principalii vinovaţi. Nu şi-au dat interesul. Este ruşinos!“, a spus Elvira Şarapatin, cadru didactic şi consilier judeţean.

„Ne-au chemat doar ca să ne pună pe drumuri“

Foarte mulţi olimpici nu şi-au auzit numele strigat de Victor Banţa: „Au premiat strungarii care au participat la diverse concursuri, iar pe mine, care am luat medalie de argint la olimpiada naţională de matematică, nici măcar nu m-au strigat. De ce m-au pus să vin tocmai de la Motru, dacă nici diplomă nu iau? Am muncit un an ca să obţin această medalie. Nu îmi place organizarea, dar aşa este în România! Şi se mai întreabă de ce ne dorim să plecăm din ţară“, a spus Bogdan Poşa, elev în clasa a XII-a la Colegiul „George Coşbuc“ din Motru. În aceeaşi situaţie s-au mai aflat un elev de la Motru şi mulţi alţii din Târgu Jiu. „Listele cu elevii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiade au fost întocmite de inspectoratul şcolar. Nu au dat dovadă de responsabilitate, nu se poate să ne cheme degeaba aici. Sunt revoltată. Cred şi eu, ca mulţi colegi de-ai mei, că şi cadrele didactice trebuia răsplătite de minister. Am avut copii care nu au fost premiaţi. Cum credeţi că se simt? Chemaţi aici şi apoi poftiţi să iasă din sală şi să rămână doar cei cărora le-a fost strigat numele“, a declarat Ileana Popescu, cadru didactic.

Banţa va reclama lipsa de implicare a ISJ Gorj

Liviu Andrei, inspector şcolar general, nu a participat la manifestarea organizată în premieră la Târgu Jiu. ISJ Gorj a fost reprezentat de Mădălina Ciolocoi, inspector şcolar adjunct, care a întârziat la întâlnire, şi de doi inspectori de specialitate. „Acesta este un boicot al celor de la ISJ Gorj. De iresponsabilitatea de care au dat dovadă inspectorii generali şi adjuncţi va afla ministrul educaţiei, pe care îl voi înştiinţa personal. Reprezentanţii ISJ nu au respectat indicaţiile MIRA cu privire la organizarea acestui eveniment, ne-au dat liste incomplete şi, mai ales, completate cu numele elevilor care au participat la concursuri naţionale, nu la olimpiade. Astfel, olimpici cu rezultate foarte bune nu au fost nominalizaţi. În această dimineaţă (ieri-dimineaţă - n.r.) am primit o listă cu 70 de olimpici, iar pe 19 septembrie ne-a fost trimisă o listă cu 24 de olimpici. Eu, dacă aş fi în locul ministrului educaţiei, aş schimba conducerea inspectoratului gorjean. Nu se poate aşa ceva! Inspectorul general unde este? Trebuia să fie aici. De mai bine de zece zile se ştia de acest eveniment, dar nu s-au interesat. Cei de la inspectoratul şcolar ne-au boicotat evenimentul“, a afirmat Victor Banţa.
Sursa: gds

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare