14 oct. 2008

Dascălii fac miting la Bucureşti

Câteva sute de dascăli doljeni vor merge cu jalba în proţap la mai-marii ţării, ca să se facă auziţi. Alături de sindicaliştii din alte domenii de activitate, cadrele didactice vor protesta faţă de refuzul guvernului de a le acorda măririle salariale votate de parlament.

Sindicaliştii doljeni din învăţământul preuniversitar şi cei din mediul academic îşi vor uni forţele şi vor participa la mitingul de protest alături de sindicaliştii din alte domenii de activitate. Îmbarcaţi în autocare şi înarmaţi cu steguleţe şi pancarte, dascălii vor să le arate guvernanţilor că sunt o forţă şi o categorie importantă de bugetari. „Peste 100 de cadre didactice vor merge la Bucureşti ca să participe la miting. Acest demers nu va afecta procesul de învăţământ pentru că orele lor vor fi acoperite. Trebuie să facem ceva! Noi le-am demonstrat că sunt bani, dar ei nu vor să asculte argumentele noastre“, a explicat Ion Bebe Cepoi, preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Dolj, filiala „Spiru Haret“.

„Nu glumim!“

De ieri, sindicaliştii au început să se pregătească pentru marele miting ce va fi organizat în aceeaşi zi în care Curtea Constituţională va anunţa hotărârea cu privire la majorarea salariilor. „Să luăm veste, pancarte, steguleţe, tot ce trebuie ca să vadă că nu glumim. Vom fi 150-200 de oameni, cadre didactice care am ajuns din nou să ne cerem drepturile în stradă. Noi am făcut dovada că există resurse dacă se alocă 6% din PIB pentru învăţământ. Să sperăm că decizia Curţii va fi favorabilă“, a precizat Constantin Rada, preşedintele Uniunii Sindicatelor Independente din Învăţământ Dolj.

După miting, grevă generală

Alături de cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, vor fi şi cele universitare, decise să îşi apere drepturile. „Avem demnitate şi nu vrem să fim bătaia de joc a ţării, asmuţită de nişte incapabili împotriva noastră. Noi nu vrem să facem rău economiei ţării, dar este un lucru normal şi sănătos să investim în calitatea învăţământului. Fonduri există, dar ei vor să le folosească în alte scopuri“, a menţionat Nicu Bîzdoacă, vicepreşedintele sindicatului „Alma Mater“ Craiova. Dacă protestul dascălilor nu îi va impresiona pe guvernanţi, iar Curtea Constituţională nu va da o hotărâre favorabilă cadrelor didactice, sindicaliştii din învăţământ ameninţă că vor declanşa greva generală. „Vom avea consultări cu celelalte federaţii şi poate cu reprezentanţii guvernului, dar, dacă nu vom rezolva nimic şi legea nu va fi aplicată, vom face, probabil, grevă generală“, a completat Constantin Rada.
„Avem demnitate şi nu vrem să fim bătaia de joc a ţării, asmuţită de nişte incapabili împotriva noastră. Noi nu vrem să facem rău economiei ţării, dar este un lucru normal şi sănătos să investim în calitatea învăţământului. Fonduri există, dar ei vor să le folosească în alte scopuri“.
Nicu Bîzdoacă, vicepreşedintele sindicatului „Alma Mater“ Craiova
Sursa. GDS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare