18 oct. 2008

NU CANDIDEZ SI NU MA INTERESEAZA

Având în vedere demararea campanieie electorale, precum şi semnalele de confuzie create în rândul membrilor de sindicat mă simt nevoit să fac câteva precizări.
Personal, dar şi în calitate de preşedinte al SLÎ Maramureş, nu sunt interesat de nici o funcţie politică atâta timp cât deţin funcţii în sindicat. Coincidenţa parţială de nume între mine şi colegul de luptă sindicală Liviu Pop de la Administraţia locală a indus în eroare membrii de sindicat. Dacă cineva are impresia că un lider sindical poate influenţa pe toţi membrii sindicatului cu privire la opţiunea de vot se înşeală amarnic. Membrii de sindicat, precum şi liderii sunt persoane care ştiu ce au de făcut şi nu au nevoie de „indicaţii” de la centru.
Pe de altă parte Statutul SLÎ Maramureş şi al Federaţiei la care este afiliat prevede că nu pot deţine funcţii de conducere membrii de partid, însă această condiţie nu poate fi impusă de statutul Confederaţiei. Există sindicate şi federaţii la care condiţia de membru de partid şi candidatura nu este îngrădită de statut.
În ceea ce priveşte politica pe care o face SLÎ Maramureş şi FSLÎ este una singură: politica sindicală, care este cea mai grea şi este înţeleasă de toţi membrii şi liderii sindicali. Sperăm să fie înţeleasă şi de către societatea civilă, precum şi clasa politică. SLÎ Maramureş a fost, este şi va fi deschis comunicării cu toate partidele politice, atâta timp cât din această comunicare au de câştigat membrii de sindicat.
Fiind nevoit să fac aceste precizări nu pot decât să să le urez colegilor Liviu Pop de la administraţia locală şi Mircea Ciocan de la sănătate mult succes în campania electorală şi sper ca în condiţiile în care vor fi aleşi pe funcţiile pe care candidează nu vor uita, ca alţi lideri, de mişcarea sindicală.
Rog mass-media locală, ca de acum înainte, în special pe durata campaniei electorale să folosească în întregime numele meu în toate ştirile şi informaţiile de presă.


Preşedinte,

Prof. Liviu Marian POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare