15 oct. 2008

Reacţii ale politicienilor la decizia CC privind salariile dascălilor

Reacţii ale politicienilor la decizia CC
Mai mulţi reprezentanţi ai partidelor politice prezente în Parlament şi-au exprimat, miercuri, părerea în legătură cu decizia CC prin care se stabileşte că legea privind creşterea salariilor profesorilor este constituţională.
Norica Nicolai: Remarc o practică neunitară a CC la sesizările care vizează asigurarea suportului bugetar.
PC salută cu bucurie decizia CC privind legea creşterii salariilor profesorilor.
Lucian Bolcaş: Decizia CC privind legea majorării salariilor profesorilor, corectă şi morală.
Victor Ponta: Tăriceanu să aplice Legea creşterii salariilor profesorilor, altfel să demisioneze.
Ludovic Orban: Decizia CC - o bătaie de joc, propun OUG de stopare a efectelor legii salariilor profesorilor.
Citeşte mai multe despre reacţiile politicienilor la decizia CC pe www.mediafax.ro

UPDATE 3: Tăriceanu vrea să discute salariile bugetarilor cu liderii partidelor politice

Premierul Călin Popescu Tăriceanu intenţionează să se întâlnească vineri, la Palatul Victoria, cu liderii partidelor parlamentare pentru consultări pe tema salarizării personalului bugetar, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse politice.
"Întâlnirea premierului cu liderii partidelor parlamentare este prevăzută să fie organizată vineri, dar programul depinde de lucrările Consiliului European de la Bruxelles, care s-ar putea prelungi până vineri", au afirmat sursele citate. Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a anunţat, luni, în plenul Senatului, că va participa, vineri, la Guvern, la consultările iniţiate de premierul Călin Popescu Tăriceanu pe tema salarizării.
Citeşte mai multe despre întâlnirea lui Tăriceanu cu liderii partidelor pe www.mediafax.ro


UPDATE 2: Guvernul îşi menţine poziţia privind salariile profesorilor
Secretarul general al Guvernului, Gabriel Berca, a declarat, miercuri că executivul îşi menţine punctul de vedere conform căruia majorarea cu 50% a salariilor profesorilor nu poate fi susţinută financiar şi va analiza orice măsură posibilă în sprijinul stabilităţii economice.
"Guvernul îşi menţine poziţia de nesusţinere economică a acestei legi de majorare salarială. Decizia aparţine în acest moment Preşedinţiei care are posibilitatea să promulge sau nu această lege şi rămâne la latitudinea preşedintelui să se pronunţe pe oportunitate. Guvernul va analiza cu foarte mare atenţie decizia Curţii şi vom vedea ce este de făcut", a spus Berca.
Citeşte mai multe despre declaraţiile lui Gabriel Bercape www.mediafax.ro.


UPDATE: CC a declarat constituţionale legile pensiilor, creşterii salariilor profesorilor şi cea a Curţii de Conturi
CC a declarat azi ca fiind constituţionale legile pensiilor, creşterii salariilor cadrelor didactice şi cea a Curţii de Conturi.
Redăm integral comunicatul Curţii Constituţionale:
"În şedinţa din data de 15 octombrie 2008, Curtea Constituţională a soluţionat 3 sesizări formulate în cadrul controlului anterior promulgării legii, în temeiul art.146 lit.a) din Constituţie, după cum urmează:
Citeşte mai multe despre decizia CC pe www.mediafax.ro.



Miting al dascălilor în Capitală
Aproximativ 15.000 de profesori şi-au anunţat prezenţa, azi dimineaţă, în Piaţa Constituţiei din Capitală pentru a protesta împotriva deciziei guvernului de a ataca la Curtea Constituţională legea de majorare cu 50% a salariilor cadrelor didactice. Profesori din toată ţara au venit cu recuzită în dotare: fluiere, clopoţei de şcoală din fier, vechi de 90 de ani, tobe, talgere şi costume populare.
La miting a fost prezent chiar şi Moş Crăciun, venit de la Focşani cu sacul gol, în „speranţa” că guvernanţii îl vor umple cu euro pentru profesori. La ora 12,17, unul dintre reprezentanţii FSLI a anunţat la microfon: „Stimaţi colegi! O informaţie de ultimă oră! Curtea (n.r. – Constituţională) a respins apelul guvernului!” A urmat o explozie de aplauze şi urale. „Legea-i lege!”, au urlat în cor liderii de sindicat, după care au cerut demisia guvernului. În jurul orei 12,30, miile de profesori au plecat în marş spre guvern, în ritmuri maramureşene.
Dascălii îi vor duce premierului Tăriceanu o carte conţinând toate semnăturile celor care au cerut demisia guvernului.
maria.barbulescu@gandul.info

Sursa: gandul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare