20 nov. 2008

400 de elevi de la o şcoală din Sălişte nu mai merg la ore de o săptămână

Peste 400 de copii din localitatea sibiană Sălişte, nu merg la şcoală de aproape o săptămână pentru că în sălile de clasă este prea frig. Totul din cauza faptului că sistemul centralizat de încălzire nu este încă funcţional.
După mai multe zile cu temperaturi scăzute, conducerea şcolii a decis să-i trimită acasă pe elevi cu excepţia celor de clasele a 7 şi a 8-a. Iar cum în clase este frig, atât profesorii cât şi elevii stau cu hainele pe ei şi cu căciuli pe cap.

"Elevii nu sunt prezenţi după cum vedeţi, sunt prezenţi cei care trebuie să vină că au tezele unice şi care fac un sacrificiu", a declarat directorul şcolii Şerban Ştefan.

Părinţii sunt şi ei nemulţumiţi de această situaţie.

"Ei spun că ar fi vrut să vină la ore, dar este foarte, foarte frig şi nu se poate", a spus un părinte. Reţeaua de gaz din oraşul Sălişte trebuia să fie funcţională încă din luna octombrie. Din acest motiv, conducerea şcolii a şi renunţat la sobele de teracotă şi a montat centrale termice. Cu toate acestea gazul lipseşte deşi până în momentul de faţă s-au realizat toate racordările.

Edilul oraşului a intervenit în această situaţie şi are promisiuni de la EON că în maxim o săptămână se va simţii căldura în calorifere. Şi inspectoratul şcolar caută soluţii pentru ca elevii să-şi reia cursurile cât mai curând. Cel mai probabil ei vor recupera orele pierdute sâmbăta şi duminica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare