11 nov. 2008

COMUNICAT DE PRESĂ SLIMM

Azi, 10 noiembrie 2008 un număr de aproximativ 5800 de membri sindicali ai SLÎ Maramureş s-au aflat în grevă de avertisment între orele12.oo şi 14.oo. Sindicaliştii din învăţământ au protestat faţă de decizia Guvernului de a suspenda aplicarea legii privind majorarea salariilor cadrelor didactice.
Cadrele didactice care au aderat la grevă (în proporţie de 86% în judeţul Maramureş) i-au anunţat încă de vineri, 7 nov. 2008, pe elevii claselor la care urmau să aibă ore de curs în intervalul grevei, despre acţiunea ce se va derula. În intervalul celor două ore de grevă preşcolarii şi elevii au fost supravegheaţi în clase, fără a se desfăşura activităţi didactice. Liderii sindicali au pus (tot de vineri) afişe la intrările în şcoală care precizau: GREVĂ DE AVERTISMENT între orele 12.oo-14.oo. de asemenea pe tablele care erau în sălile de clasă a fost scris GREVĂ DE AVERTISMENT.
În condică greviştii au scris pentru cele două ore GREVĂ DE AVERTISMENT. Conform art. 51 din Codul muncii, participarea la grevă este una dintre situaţiile de suspendare a contractului individual de muncă din iniţiativa salariatului, iar potrivit art. 54 alin. (3) din Legea 168/1999, pe durata grevei salariaţii îşi menţin toate drepturile care decurg din contractul individual de muncă, cu excepţia drepturilor salariale, ceea ce presupune faptul că, pe perioada grevei de avertisment nu li se vor plăti drepturile salariale.





Preşedinte,

Prof. Liviu Marian POP

2 comentarii:

Postări populare