9 nov. 2008

INFORMARE

În urma Referendumului declanşat de Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş pentru formele de protest din 10 noiembrie (grevă de avertisment între orele 12.oo şi 14.oo), şi 18 noiembrie (grevă generală) vă aducem la cunoştinţă următoarele:
- din membrii SLÎ Maramureş care şi-au exprimat opţiunea până azi, 6 nov. 2008 la orele 12, 86% sunt pentru greva de avertisment de două ore din 10 nov.;
- şi 73% pentru declanşarea grevei generale din 18 nov.
Din calendarul formelor de protest votat de Colegiul Liderilor al FSLÎ face parte şi acţiunea de pichetare a Senatului României în data de 10 noiembrie în intervalul 11.oo - 15.oo când, va avea loc discutarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului care blochează Legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice.
Legea privind majorarea salariilor cadrelor didactice, aprobată de parlament şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu, a fost publicată, marţi, 28 octombrie, în Monitorul Oficial. În aceeaşi zi, guvernul a adoptat, prin Ordonanţă de Urgenţă, amânarea creşterii salariilor profesorilor până la 1 aprilie, în aşteptarea unei legi a salarizării bugetarilor.
Dacă nu se va trece la aplicarea imediată a Legii 221/2008, cadrele didactice vor intra în grevă generală pe termen nelimitat începând din 18 noiembrie. Considerăm invitaţia la dialog a premierului tardivă şi lipsită de sens în aceste zile. Sindicatele au aşteptat ani întregi legea salarizării, iar acum aşteaptă respectarea unei legi care este constituţională.


Preşedinte,

Prof. Liviu Marian POP

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare