18 nov. 2008

"Laptopul de 100 de dolari", disponibil si in Romania

Asa-numitul "laptop de 100 de dolari" care va fi introdus in sistemul educational national in cadrul programului "Un laptop pentru fiecare copil" poate fi cumparat de luni si in Europa. In plus, la sfarsitul acestei saptamani, laptopul va ajunge si in Romania, anunta Realitatea TV. Mini computerul, conceput si pus in vanzare de catre organizatorii programului "Un laptop pentru fiecare copil", a fost comercializat pana acum numai in Statele Unite si Canada.
Chiar daca laptopul de 100 de dolari nu-si mai merita numele, pentru ca a ajuns sa coste aproape 200 de dolari, scopul comercializarii computerului este unul caritabil, pentru ca se aplica principiul "la unul cumparat, unul donat". Initial obiect de gluma, pentru ca era prevazut cu o manivela, laptopul functioneaza acum fie la priza, fie cu baterii, obisnuite sau solare. Are microfon, webcam si un sistem wireless, care seamana cu doua urechi de iepuras. Copiii pot sa scrie, sa deseneze, sa inregistreze muzica sau sa navigheze pe Internet.
Mini computerul este rezistent la praf, ploaie sau socuri, iar ecranul este colorat sau alb-negru, pentru a fi vizibil la soare. Intre 22 si 26 noiembrie, laptopul va fi prezentat si la Targul Gaudeamus, la standul UNESCO.
A.E.G. Sursa ZIUA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare