10 nov. 2008

Mai mulţi profesori din ţară nu au participat la greva de avertisment

Mai mult de jumătate dintre profesorii care fac parte din cele două sindicate din învăţământul arădean nu au participat la greva de avertisment, organizată astăzi, între orele 12.00-14.00. Nici cadrele didactice de la Universitatea Bucureşti, Academia de Studii Economice şi Colegiul Naţional "I.L. Caragiale" nu au intrat în grevă, majoritatea considerând că nu rezolvă nimic prin astfel de proteste.
Liderul Sindicatului Liber din Învăţământ Arad, Maria Buruc, a declarat, astăzi, că în urma unui referendum în rândul membrilor de sindicat s-a decis ca aceştia să nu participe la acţiunea de protest.
„80% dintre colegii mei nu şi-au dat acordul de a participa la greva de luni. Cei care vor fi programaţi la clasă vor susţine orele în mod normal. Colegii mei au considerat că majorarea salarială de 50% a fost dată printr-o voinţă politică şi tot printr-o voinţă politică trebuie pusă în aplicare“, a declarat Maria Buruc.
„Profesorii aflaţi în grevă vor intra la clasă şi vor supraveghea elevii, dar nu vor ţine ore de curs. Cei care nu vor participa la grevă vor urma orarul normal. Este decizia colegilor noştri, însă nu mi se pare correct, pentru că dacă acţiunile noastre vor avea success, acesta va fi al tuturor, inclusiv al celor care nu au participat la grevă“, a declarat Dănuţ Ienăşescu.
Profesorii de la liceul "I. L. Caragiale", afiliaţi la Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), sunt singurii din sectorul 1 al Capitalei care nu au făcut grevă de avertisment, potrivit liderului de sindicat al profesorilor, Marian Drăguşan. "La noi în liceu, 80% dintre profesori sunt împotriva grevei de avertisment, deoarece părerea generală este aceea că o grevă nu poate rezolva nimic. Doar doi profesori, din totalul de 86, au semnat în condică pentru greva de avertisment de azi, a declarat prof. Marian Drăguşan.
Profesorii din toate liceele din sectorul 1, în afară de cei de la I. L Caragiale, au intrat în grevă de avertisment, potrivit preşedintelui de onoare al Sindicatului Învăţământului Preuniversitar al sectorului 1, afiliat la FSLI, Doina Lecca.
La nivelul sectorului 1, 88% dintre profesori au fost de acord cu greva de avertisment de luni, iar 63% cu greva generală, anunţată pentru data de 18 noiembrie, potrivit preşedintelui Sindicatului Învăţământului Preuniversitar al sectorului 1, Gheorghe Stancu.
Tot în Capitală, la Universitate şi la Academia de Studii Economice, cursurile s-au desfăşurat normal, potrivit decanatelor facultăţilor. "Din rândul profesorilor universitari, ştiu că fac sigur grevă cei de la Universitatea Politehnica şi Academia Naţională de Educaţie Fizică şi Sport", a precizat liderul Federaţiei "Alma Mater", Răzvan Bobulescu.

Sursa: NewsIn

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare