5 nov. 2008

Ordonanta de blocare a salariilor profesorilor, respinsa de Senat


Ordonanţa de amânare a creşterii salariilor cu 50% pentru profesori a fost respinsă de Comisia de învăţământ a Senatului, a anunţat astăzi preşedintele acestui for Irinel Popescu, citat de NewsIn.
Ordonanţa a primit raport de respingere din partea celor şase senatori prezenţi la şedinţă: Irinel Popescu, Ivan Cismaru, Dan Sabău, Alexandru Athanasiu, Ion Solcanu şi Anghel Iordănescu.
Senatul se va reuni la începutul săptămânii viitoare în şedinţă pentru a dezbate Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului de amânare a termenului de majorare a salarilor profesorilor, a anunţat azi viceliderul grupului parlamentar PSD Alexandru Atanasiu.
Înainte de a fi dezbătută în plenul Senatului, ordonanţa trebuie să fie discutată de comisiile de învăţământ şi de muncă, care au la dispoziţie trei zile pentru a formula raportul, fiind vorba despre o ordonanţă de urgenţă. De asemenea au fost solicitate avize şi din partea comisiilor de buget, finanţe şi juridică.
Guvernul a amânat intrarea în vigoare a creşterilor cu 50% a salariilor cadrelor didactice până în aprilie 2009, condiţionat de o nouă lege unitară a salarizării personalului bugetar, dar şi de îndeplinirea criteriilor de performanţă a actului de învăţământ, potrivit textului OUG publicat săptămâna trecută în MO.
Potrivit articolului 2 din OUG, valoarea coeficientului de multiplicare 1,000 a salariilor personalului didactic din învăţământ, stabilit prin Legea de aprobare a OUG 15/2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008 personalului din învăţământ „se va aplica începând cu plata drepturilor salariale aferente lunii aprilie 2009, în condiţiile prevăzute de legea unitară de salarizare a personalului din sectorul bugetar şi ţinând seama de gradul de îndeplinire a criteriilor de performanţă, de creşterea competitivităţii şi calităţii actului de învăţământ”. În continuare, se adaugă articolul care prevede că „valoarea coeficientului de multiplicare 1,000 a salariilor personalului didactic din învăţământ, aplicabilă în perioada ianuarie – martie 2009 inclusiv, se va stabili prin actele normative care vor reglementa creşterile salariale ce se acordă în anul 2009 personalului din sectorul bugetar”. Sursa: ROL.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare