18 nov. 2008

Santier la Gradinita “Ion Creanga” din Baia Mare

Problemele din sistemul de invatamant maramuresean continua sa apara odata cu instalarea firgului. Dupa cazurile semnalate in institutiile din Remetea Chioarului, Vima Mica si Sighetu Marmatiei, unde elevii se incalzesc la radiatoare, a venit si randul Gradinitei “Ion Creanga” din Baia Mare. Lucrurile stau ceva mai bine aici, in sensul in care exista incalzire, dar cladirea este un adevarat santier.

Lucrarile de modernizare au inceput abia in 10 noiembrie, fapt pentru care micutii se joaca printre moloz si zgomot de baros. Explicatia conducerii gradinitei este una simpla: banii!

“Toata vara nu am primit niciun leu. Banii au venit abia la finele lui ctombrie. Am vrut sa inchidem gradinita pe perioada derularii lucrarilor dar parintii si-au dat acordul sa isi aduca copii la gradinita si in aceasta situatie. Am stabilit impreuna cu ei un program de lucru pentru muncitori iar in timpul somnului copiilor nu se efectueaza lucrari care implica zgomot”, a declarat pentru citynews.ro directorul Gradinitei “Ion Creanga”, Cornelia Lascu. Ea mai precizeaza si faptul ca, daca lucrarile nu erau demarate pana la 11 noiembrie risca sa piarda autorizatia de functionare sanitar-veterinara.

“In gradinita nu exista izolator si trebuia sa facem lucrari la grupul sanitar precum si modernizarea unei sali de curatare a zarzavaturilor”, a mai adaugat directorul Lascu.

Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Maramures sustin ca situatia este control si, in necunostinta de cauza, spun ca lucrarile au fost finalizate inca din 20 octombrie.

“Gradinita a fost cuprinsa intr-un programul de reabilitare, iar lucrarile s-au incheiat in 20 octombrie. Este foarte probabil ca lucrarile de curatenie sa fi intarziat”, a declarat purtatorul de cuvant al ISJ Maramures, Pavel Filip.

Simona Voita
Sursa: citynews

2 comentarii:

Postări populare