10 nov. 2008

Tăriceanu, despre greva profesorilor: Majorarea salarială de 50% ar fi înghiţită imediat de inflaţie

Mărirea de 50% a salariilor profesorilor va fi imediat înghiţită de inflaţie, a declarat premierul Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Palatul Victoria. Potrivit primului ministru, stânga politică ar fi vinovată de grevele pornite în sistemul bugetar, partidele politice simpatizante doctrinei susţinând respectiva mărire salarială fără să ţină cont de considerentele economice. Paradoxal, guvernarea de stânga încerca, în trecut, să mulţumească dascălii cu o mărire de o singură cifră. Stânga politică urmăreşte numai scopuri politice, a declarat premierul. Solicit Guvernului să nu lase stânga să conducă România spre criza mondială, spune Tăriceanu.
În ceeace priveşte salariile profesorilor, premierul spune că majorări vor avea loc, dar cu responsabilitate, îndreptată, în special, spre cei cu salarii mici şi spre tineri.
Profesorii au intrat, luni, în grevă de avertisment, pentru două ore. Împreună cu celelate federaţii care reprezintă interesele bugetarilor, aceştia ameninţă cu greva generală la nivel naţional, prin care să blocheze sistemul bugetar. Motivul: Guvernul a amânat aplicarea legii de majorare a salariilor profesorilor cu 50% până la 1 aprilie 2009.
Sursa: Antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare