4 dec. 2008

Bani insuficienţi pentru plata salariilor

Sindicatul Liber din Învăţământ Maramureş este nevoit din nou să ia atitudine faţă de politica tensionată şi aberantă practicată de mai marii acestei ţări. Prin Ordonanţa 186/2008 publicată în Monitorul Oficial Nr. 810/03.12.2008 judeţului Maramureş i s-a alocat o sumă de 4300 mii lei, bani insuficienţi pentru alocarea drepturilor salariale aferente lunii noiembrie angajaţilor din învăţământul maramureşean.
Pentru acoperirea integrală a salariului pentru luna noiembrie ar mai fi nevoie de suma de peste 2500 mii lei, la care se adaugă încă 2000 mii lei pentru plata drepturilor băneşti câştigate în instanţă. Având în vedere faptul că în 19 decembrie toţi angajaţii din învăţământ intră în concediu este necesar să se acorde drepturile pentru această perioadă care, din calculele noastre, se ridică la peste 5000 mii lei.
În acest sens SLÎ Maramureş a trimis o adresă Federaţiei sindicale la care este afiliat (FSLÎ), prin care solicită sprijin în rezolvarea acestei situaţii. Sperăm ca în timp util să se aloce diferenţele, iar sărbătorile de iarnă să fie pentru toţi angajaţii din învăţământ sărbători, nu „sărbători” .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare