18 dec. 2008

Sindicaliştii din Educaţie sunt sceptici în privinţa programului de guvernare

"Noul program de guvernare este vechea listă de promisiuni, pe care ne-o prezintă, de 19 ani, toate partidele care au venit la conducere, iar până acum nu s-a întâmplat nimic. Suntem rezervaţi şi aşteptăm să vedem ce se va pune în practică", a precizat preşedintele executiv al Federaţiei "Spiru Haret", Marius Nistor.

Sindicaliştii sunt dezamăgiţi că din programul de guvernare lipsesc rezolvările punctuale. "Programul Boc este o propagandă electorală, nu are nimic concret, doar vorbe goale. Ne aşteptam la mai mult", afirmă liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea.

Nici reprezentanţii cadrelor didactice din învăţământul universitar nu cred că programul Boc va putea fi realizat integral până în 2012. "Programul de guvernare este o lozincă. Am fi mulţumiţi dacă s-ar duce la îndeplinire măcar 60% din el", spune preşedintele Federaţiei "Alma Mater", Răzvan Bobulescu.

În opinia sindicaliştilor din învăţământ, prima problemă care trebuie rezolvată este punerea în aplicare a Legii 221/2008, privind majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice. "Cele două partide venite la guvernare au susţinut legea salariilor şi ne aşteptăm să o pună în aplicare. În caz contrar, vom declanşa greva generală, aşa cum am spus înainte de alegeri", spun reprezentanţii sindicatelor.

Programul de guvernare propus pentru intervalul 2009-2012 include, la capitolul Educaţie, construirea de grădiniţe pentru toţi copiii, autonomie pentru şcoli şi licee, încurajarea repatrierii elitelor universitare româneşti, salarii "corespunzătoare" pentru cadrele didactice, în funcţie de performanţe, precum şi eliminarea abandonului şcolar şi a violenţei din şcoli.

"Această formă a programului de guvernare este una intermediară, de lucru. Forma finală, care va fi supusă aprobării parlamentului, va fi definitivată în zilele următoare", a precizat, marţi, premierul desemnat Emil Boc.
Sursa: www.realitatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare