4 dec. 2008

SLÎ Maramureş continuă demersurile pentru obţinerea tichetelor cadou

SLÎ Maramureş continuă demersurile pentru obţinerea tichetelor cadou pentru angajaţii din învăţământ. Astfel, azi 3 decembrie 2008, Sindicatul din Învăţământ a înaintat o adresă către primăriile din judetul Maramureş pentru a le readuce în atenţie Hotărârea Comisiei Paritare ISJ Maramureş – SLÎ Maramureş, care prevede modul de acordare a ticheteleor cadou pentru angajaţii din învăţământ.
Conform acestei Hotărâri, anual, personalul din învăţământ beneficiază de acordarea tichetelor cadou, conform Legii nr. 193/2006 pentru minimum 9 evenimente. Pentru fiecare eveniment se acordă minimum 7 tichete cadou în valoare de 50 lei net/tichet. Beneficiază de tichetele cadou toţi salariaţii din unităţile şi instituţiile de învăţământ preuniversitar din judeţul Maramureş. Salariaţii beneficiază de tichetele cadou de la un singur angajator din sistemul de învăţământ, pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere, pentru fiecare eveniment în parte. Anual, înainte de fundamentarea bugetului pentru anul următor, Comisia Paritară de la nivelul I.S.J. Maramureş, aprobă Regulamentul de acordare a tichetelor cadou prin care se stabilesc condiţiile de acordare a acestora.
Evenimentele pentru care se acordă tichete cadou sunt:
· Sărbătoarea Paştelui;
· 5 Iunie – Ziua Naţională a Educaţiei;
· începerea cursurilor anului şcolar;
· 5 octombrie- Ziua Internaţională a Educaţiei;
· 1 Decembrie – Ziua Naţională a României;
· 25 Decembrie – Sărbătoarea Crăciunului;
· 30 Iunie – Ziua Învăţătorului;
· 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii;
· 8 Martie – Ziua Internaţională a Femeii.

Salariaţii din învăţământ beneficiază şi de tichete de creşă, conform Legii nr. 193/2006;
Sperăm ca în cât mai multe unităţi şcolare să fie respectate clauzele acestei hotărâri, iar colegii noştri să nu fie discriminaţi.
Vă aducem la cunoştinţă că în urma demersurilor noastre în aceste zile s-au acordat tichete la Şcolile Speciale din Maramureş prin Consiliu Judeţean câte 6 tichete cadou, Şieu 8 tichete, Ruscova 3 tichete, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare