21 feb. 2009

Liviu Pop, inca 5 ani la sefia Sindicatului din Invatamant


Sindicalistii din invatamantul maramuresean si-au ales astazi presedintele pe urmatorii cinci ani. Candidat unic pentru aceasta functie, liderul Liviu Pop a obtinut 199 de voturi “pentru” si doar unul “impotriva” adjudecandu-si astfel cel de-al doilea mandat in fruntea Sindicatului Liber din Invatamant (SLI) Maramures.


“Ultimii cinci ani au trecut foarte repede, mai ales ca am avut de a face cu noi forme de protest. Cu bune si rele noi suntem multumiti ca am reusit sa solutionam macar o parte dintre problemele cu care s-au confruntat pana acum angajatii din invatamantul maramuresean”, a declarat intr-un interviu acordat citynews.ro Liviu Pop.


Chiar daca anul 2009 va fi unul de criza, presedintele SLI Maramures nu crede ca acest lucru va afecta in mod acut invatamantul romanesc, avand in vedere ca acest domeniu va primi de la bugetul de stat 6% din PIB: “Ultimii 20 de ani au fost toti ani de criza in invatamantul romanesc. Recesiunea actuala va afecta poate doar partial sistemul educational, insa acest lucru nu este o problema pentru noi, deoarece vom aveam, prin lege, procentul de 6% din PIB. Daca acum in perioada de criza ne dau acesti bani, pe cand anul trecut am beneficiat de doar 4% din PIB, situatia financiara va fi practic cam aceeasi. Ramane sa vedem cum vor fi administrati banii, pentru ca in sistemul de invatamant avem o problema mare: pe de o parte sunt bani putini, iar pe de alta parte ei sunt administrati deficitar”.


Aici inregistrare video

Sursa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare