8 iun. 2009

marti ora 10.00 sediu MECI comisie descentralizare

O noua runda de negoceiri cu privire la descentralizare.
Problemele sunt aceleasi.
Rezolvarea este mai greoaie
Domeniile: Reţea şcolară,Resurse curriculare, Resurse de timp, Dezvoltarea strategică a sistemului național de învățământ, Resurse informaţionale, Resurse materiale, Resurse financiare, Asigurarea resurselor umane, Motivarea resurselor umane, Management educaţional.

4 comentarii:

  1. Daca tot sunteti la discutii.
    O PROPUNERE
    conform legii fiecare unitate scolara este obligata sa organizeze(in functie de numarul de angajati) un compartiment de securitate si sanatate in munca(* altfel spus NTSM si PSI)
    se gaseste in fiecare unitate un cadru didactic cu studii tehnice care este trimis la curs de perfectionare (*80 ore la NTSM si la fel la PSI) dupa care daca are nevoie de punctaj la dosar aceste cursuri sunt ignorate total de ISJ.
    Legislatia specifica prevede cate ore ar trebui degrevat aceea persoana, in functie de marimea unitatii, dar in invatamant acest lucru nu este prevazut.
    Daca puteti ridicati si aceasta problema
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  2. am preluat propunerea, desi nu tine de sedinta de maine.
    Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. daca tot sunteti aici si vad ca puteti lamuri unele situatii as avea si eu o nedumerire: am terminat facultatea pe 4 ani, am avut dubla specializare si am facut si modulul pedagogic in cadrul facultatii, dar ininte de licenta am aflat ca mi s-a pierdut dosarul pentru una din practicile pedagogice si in momentul respectiv aveam de ales intre licenta si modul; evident am ales licenta. Pentru a putea beneficia de certificatul de absolvire a modulului a trebuit sa ma inscriu la modulul postuniversitar, inisist doar pentru o practica, mi s-a echivalat fiecare examen si practic toate disciplinele modulului sunt acoperite (pe nivel 1 si 2, asa cum este sistemul de acum), dar inca nu se stie daca mie mi se va emite dreptul de a preda si la nivel liceal si postliceal, asa ca e posibil sa trebuiasca sa ma inscriu din toamna la al doilea nivel, la care nu ar trebui sa fac absolut nimic, pentru a mi se da dreptul sa predau unde vreau deabia de anul viitor eventual.
    Se mai poate face ceva? Exiasta vreo sansa sa se mai elibereze certifficate pe tip vechi?

    RăspundețiȘtergere
  4. exista departamente in cadrul universitatilor unde puteti sa faceti acest modul
    Incercati acolo

    RăspundețiȘtergere

Postări populare