27 aug. 2009

Sindicalistii din invatamant, nemultumiti de amestecul politicului in vizita ministrului Educatiei

Sindicalistii din invatamantul maramuresean s-au intalnit azi cu ministrul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, la Centrul de Formare Profesionala din Ocna Sugatag pentru a dezbate problemele din invatamantul romanesc. De asemenea, acestia au discutat pe marginea Codului Educatiei, intalnirile pe aceasta tema urmand sa continue si in zilele de vineri, 28 august 2009, si sambata, 29 august 2009, insa in lipsa ministrului. Chiar daca au fost multumiti de prezenta ministrului Educatiei la dezbaterea de azi, sindicalistii au amendat amestecarea politicului in vizita acestuia.

Liderul Sindicatului Liber din Invatamant Maramures (SLI), Liviu Pop, sustine ca vizita ministrului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, Ecaterina Andronescu, a fost politizata. Desi invitatia de a veni in Maramures a fost adresata ministrului Educatiei de sindicalistul maramuresean, vizita a fost pana la urma organizata ,,sub tutela PSD".

Argumentul e ca ministrul si-a programat pentru astazi participarea la doua dezbateri pe tema Codului Educatiei. Una dintre intalniri a avut loc de dimineata la Ocna Sugatag, iar cea de-a doua intalnire este organizata de PSD la Centrul Millenium din Baia Mare.

,,I-am lansat invitatia doamnei ministru Andronescu de a veni in Maramures in 14 august a.c.. Noi am vrut sa fie sambata o actiune cu doamna ministru, nu cu PSD, dar iata ca va exista o dezbatere publica organizata sub tutela PSD", a precizat Liviu Pop.

Totusi, sindicalistii s-au aratat multumiti de discutiile purtate cu ministrul Educatiei si au anuntat ca nu vor renunta la dezbaterile pe Codul Educatiei programate pentru acest sfarsit de saptamana. ,,Maine si poimaine vom continua in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean acel program de dezbateri pe Codul Educatiei. Ce s-a desprins azi din discutiile purtate sunt unele probleme ce erau cunoscute, respectiv probleme legate de minimul si maximul de elevi la clase, faptul ca nu dorim politizarea functiilor de conducere. Am solicitat ca directorii de scoli sa nu fie membri in vreun partid. Am discutat despre statutul personalului didactic", a mai spus Liviu Pop.

Acesta a dezvaluit ca s-au adus in discutie si probleme punctuale din judet, cum este situatia critica de la Liceul de Arta, unde din cauza lipsei fondurilor, acoperisul este descoperit pe jumatate, iar in salile de la etajul superior ploua.

Ministrul Ecaterina Andronescu a promis ca va cauta solutii si ca este posibil ca la rectificarea bugetara din septembrie sa se aloce bani pentru continuarea investitiei la acest liceu, a mentionat liderul SLI Maramures.
Sindicalistii vor prezenta punctul de vedere al Federatiei referitor la Codul Educatiei, luni, 31 august 2009, iar marti, la Ministerul Educatiei, va avea loc o noua intalnire pe aceasta tema.
Sursa emaramures

6 comentarii:

  1. intalnirea de la ora 15=fiasco! FIASCO!! Lume multa, sala mica, microfoane mai mult sau mai putin functionale, intarziere mai mare decat sfertul academic, sala pregatita necorespunzator (scaune pozitionate incorect, asa incat unii sa stea intr-o zona din spatele d-nei ministru), aer conditionat insuficient, insa cu usa deschisa (ca sa aiba randament 'mai bun' instalatia de aer conditionat!), cheltuieli cu iluminatul, cand afara era ziua in amiaza mare, in luna de vara..... ca la noi, la nimenea!!!! Lume='dascali' (adica 'profesorasi', ca profesori nu-i pot numi!!) indisciplinata, galagie, muzica muzicala de telefoane mobile..... ca la noi... la nimenea! Distinsi (sau, mai bine zis, 'destinsi') conducatori si adjuncti de isj local, unii fix avand specialitate dulcea limba, luand cuvantul(sau 'cuvintele') agramat, incoerent, cu cacofonii impardonabile.... am numarat cel putin 3 astfel de situatii penibile..... s-a vorbit in mai multe randuri despre clasa a "doisprezecea".... (si, credeti-ma, n-a vorbit portarul liceului/liceelor.... microfonul l-au avut conducatorii liceului/liceelor.... sau, sa le zic 'liceaualor'??!!); bine-intentionati parinti care-au luat si dumnealor cuvantul, dorind bine sa spuna (si bine zicand, cat de cat) insa, vaai, batand campii totusi (pentru ca mereu vorbesc despre ceva ce dansii doar intuiesc, nu cunoscand in detaliu cum 'sta' treaba cu scoalele!). As mai avea de povestit cateva vorbe dulci si despre onorata presa dar nu mai am timpul necesar si, oricum, si fara parerea mea despre presa, exista deja destule pareri!

    RăspundețiȘtergere
  2. M-am saturat! Am 27 de ani, din care 7 i-am pierdut prin nenorocitul asta de sistem in care politicul absoarbe ca un cancer ce a mai ramas bun... Imi vine sa fug din tara si sa nu mai aud nimic de invatamantul din Romania... Daca intram in concediu fara plata, plec cu primul avion. Astept semnalul de la guvernanti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sunt pline de bune intentii dezbaterile pe probleme ale Codului Educatiei, dar din pacate
    se constata ca multi dintre participanti nu cunosc problemele. Cate cadre didactice sunt doritoare de a studia proiectul si de a face propuneri de imbunatatire ARGUMENTATE, FEZABILE, REALISTE ?
    Cred ca persoanele delegate de noi (cinstitele fete ale sindicatelor) sunt suficiente sa rezolve eficient si in timp normal MAREA DEZBATERE...
    Oare conteaza asa mult daca aceeasi problema justa este rostita de n ori, iar apoi NU ESTE LUATA IN SEAMA DE GUVERNANTI?

    RăspundețiȘtergere
  4. Am dezbatut Pachetul Adomnitei aproape un an in cancelarii si s-a ales praful de el.Ne-am saturat de dezbateri!Vrem sa vedem ceva concret publicat in Monitorul Oficial apoi ne vom strange sa dezbatem cum vom reusi sa supravietuim printre articole.Pentru mine e prea tarziu sa plec din invatamant.Mi-am distrus deja tineretea!

    RăspundețiȘtergere
  5. D-le Pop, acum 2 saptamani d-l director ne-a chemat la scoala pentru a ne instiinta ca a sosit de la Minister nu stiu ce directiva prin care creste numarul de copii pe nivel de clase; astfel ca la inv primar de la 25+1 = 2 clase, acum directiva este de 28+1=2 clase.
    Bineinteles ca pica posturi...

    Este legala aceasta decizie?
    A aparut in MO?
    Maine trebuie sa ne facem dosarele de restangere... E normal?
    Poate imi puteti raspunde si chiar da un document prin care sa probam contrariul.

    Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. in afara de lege niciun inspector sau director nu poate modifica numarul mediu
    sunt excese de zel ale unor persoane fara simtul raspunderii

    RăspundețiȘtergere

Postări populare