24 sept. 2009

FSLI stabileste maine programul actiunilor de protest

La sediu FSLI va avea loc maine 25 septembrie, 2009, incepand cu ora 10.00, Colegiul National al Liderilor FSLI.
Pe ordinea de zi a acestei sedinte o se hotarasca participarea la formele de protest propuse de Alianta Bugetara precum si completarea calendarului de actiuni de protest.

Sindicatul Liber din Invatamant Maramures (SLIMM) o sa propuna ceea ce a hotarat Conferinta Judeteana SLIMM-aici
adica:
-Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamnat sa faca demersurile pentru initiativa legislativa care sa anuleze cele doua articole din lege;

- Aliantei Bugetarilor sa declanseze greva generala pe perioada nedeterminta incepand cu data de 16 noiembrie 2009 daca pana atunci nu se reyolva problema legii salarizarii bugetarilor.

8 comentarii:

  1. greva generala - daca cei care reprezinta sindicalistii din invatamant nu vor da inapoi, in ciuda alegerii sindicalistilor!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Un bugetar moroşan supărat24.09.2009, 17:18

    Ziua bună la dumneavoastră.
    Grevă japonază, grevă generală, grevă parţială... şi alte forme de protest.... cam toate vor fi in zadar.
    România a ajuns la fundul sacului cu bani, mai ales pentru noi, bugetarii. Unii dintre domnii lideri de sindicat luptă până în ultima clipă, alţii se retrag, alţii trădează... aşa e viaţa (mai ales în ziua de azi) - interesul poartă fesul. Oricum, de la un moment dat, toate acestea vor avea un final care, din pacate pentru noi, bugetarii, nu va fi cel aşteptat. Adică fondurile pentru noi se vor termina şi vom fi plătiţi ca nişte milogi.
    Ca să folosesc o expresie a copiilor, "nu se pune" că lucrăm cu zeci şi sute de oameni zilnic, că doar "nu producem nimic". Asa este, domnilor parlamentari şi conducători ai ţării? Mă întreb oare dumneavoastră, care nu aveţi salarii mari, dar vă permiteţi să vă luaţi nu una, ci câteva locuinţe (în afara celor de serviciu), CE PRODUCEŢI ÎN AFARĂ DE DURERE CELOR CARE MUNCIM ZILNIC, NU SUNTEM "ÎN TERITORIU" TOATĂ ZIUA, IAR CÂND NU SUNTEM ÎN TERITORIU DORMIM ÎN SCAUNE? Noi nu avem conturi în străinătate, dar avem datorii de plătit. Noi nu avem maşini pe numele rudelor sau pentru rude, dar avem abonamente pe mijloacele de transport în comun. Noi nu ne permitem să ne educăm copiii în străinătate, dar suntem obligaţi să contribuim la consolidarea grupelor şi claselor în care învaţă copiii noştri. Oare să mai continui?!
    Se încearcă o descentralizare a organismelor publice (vezi "Operaţiunea Cornul şi Laptele" - prietenii ştiu de ce), dar de fapt se va ajunge la aruncarea poverii plăţii salariilor noastre pe umerii contribuabililor la nivel local, pe sistemul "divide et impera" (vedeţi, au salarii mari, le primesc de la voi şi de fapt nu lucrează nimic toată ziua...) De aceea doresc unii să fie mai mici salariile, doar se urmăreşte o creştere a impozitelor locale care să acopere plata salariilor.
    Întrebare: ce fel de sistem unitar de salarizare există în momentul în care un funcţionar public dintr-o primărie de municipiu are salar mai mare decât un salariat dintr-o primărie de oraş? Oare credeţi că la oraşe şi la comune nu se fac aceleaşi situaţii cerute de cei care stau şi solicită rapoarte pt tot felul de organizaţii ... internaţionale, asta doar să nu se spună că nu fac nimic? Cei de la oraşe nu au copii normali? Sau nu folosesc acelaşi combustibil la maşini? Halal conducători!!! Halal lege inteligentă!!!
    Cred că situaţia aceea, a recomandării ca persoanele în vârstă să treacă pe culoarea roşie a semaforului se va aplica în curând şi bugetarilor. Daca nu va merge cu recomandarea, cred ca se va impune lege... apoi... la lagăre cu noi!!!
    .......................

    RăspundețiȘtergere
  3. ce o sa facem?????????????????????
    vom fi tratati ca fraerii sistemului bugetar.
    daca nu declansam greva ,,o vom lua in brate,,............

    RăspundețiȘtergere
  4. vom face greva degeaba pentru ca nu avem ministru care sa aiba un cuvant de spus in guvern

    RăspundețiȘtergere
  5. pogea abia asteapta sa ne ia banii.
    ar trebuii sa facem greva pe termen nelimitat, o zi egal zero incepand de pe 5.10

    RăspundețiȘtergere
  6. eu inteleg ca suntem "prosti"dar suntem multi maaaaaaaaaaaaa,ati uitat?mai lasati draq analizele astea stupide si sa facem odata ceva,nu asteptati sa luati un salariu de muncitor necalificat si abia apoi sa ne trezim,C-A FI PREA TARZIU !!!De nu va p[lac liderii hai sa-i schimbam,de vrem salarii si respectarea legilor hai sa protestam,da sa facem ceva ca de vorbe ni plina traista!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. O singura arma avem si stam si ne uitam la ea asteptand sa fim impuscati.PROPUN SA INCHIDEM SCOLILE INCEPAND DE LUNI 28.09

    RăspundețiȘtergere

Postări populare