11 sept. 2009

PRIMA ZI DE SCOALA: Dascalii picheteaza prefectura

Profesorii maramureseni vor iesi luni in strada pentru a-si face cunoscute nemultumirile legate de legea salarizarii unitare si legea educatiei.


Sporurile taiate, bulibaseala creata in ultima vreme in invatamantul romanesc, precum si grila de salarizare inacceptabila spun ei ii, ii va duce pe oamenii de la catedre, in prima zi de scoala in fata Prefecturii Maramures. Pichetarea va avea loc intre orele 12.00-14.00, astfel ca profesorii vor veni la miting direct de la deschiderea noului an.


Dascalii boicoteaza si clasa politica si spun ca nu vor lua parte la nicio festivitate care va avea in “meniu” discursuri tinute de mai marii partidelor, indiferent de culoarea lor. In salile de clasa vor fi amplasate pancarte cu mesaje clare impotriva oricaror speach-uri cu iz electoral.


De asemenea, atat reprezentantii educatiei din cadrul Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant, cat si celelalte 11 federatii care au constituit ieri Alianta Bugetarilor vor organiza pe 15 septembrie un miting de amploare la Bucuresti, in fata Parlamentului Romaniei.
Sursa:citynews

9 comentarii:

  1. suntem alaturi de d-voastra,nu cred ca vom putea opri "hemoragia" vizitelor fetelor politice prin scoli.

    RăspundețiȘtergere
  2. e necesar sa ne pastram demnitatea
    si asta pentru a trezi daca se mai poate clasa politica

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua,
    Eu zic sa nu ne mai lasam dusi de nas si sa nu incepem deloc anul scolar. Sa intram in greva generala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Magistratii nu/s multumiti cu coeficientul de 5,6 si cer 8!Noi nu dorim decat 3 dar la noi nu se poate pt ca suntem mai prosti si noi nu avem familii,rate,nu platim curent,telefoane si alte taxe fanariote!

    RăspundețiȘtergere
  5. NU SE VA REZOLVA NIMIC PT CA NU AVEM "SANGE IN INSTALATIE"!Va spune lucru acesta insusi presedintele Basescu!Si apoi noi scoatem la scoala..."tampiti"!

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce demnitate vorbesti dumneata?In tara asta?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Trebuie sa intram in greva generala.
    Sa nu se duca nimeni la scoala, sa se inchida scolile...lacat pe ele!
    Sa nu cedam!
    Asa ar trebui...dar noi avem grija "sa ne mancam unii pe altii".
    D-le Pop , sunt unii(ex.D-na Grigore)de la FSLI Neamt care se trezeste vorbind pe la Consfatuirea Cadrelor didactice din Piatra Neamt si spune "tante" ca ea nu recunoaste functia de profesor pentru primar si prescolar.
    Cine este ea, ca sa recunoasca acest lucru?
    Sa aiba grija ca loveste in colegi care au terminat , ca si ea Liceul Pedagogic si au facut aceasta Facultate in completare de studii,nu trebuie sa recunoasca ea nimic, sa-si dea gradul didactic I mai intai si dupa asta mai vorbim.
    Are complexe? Sa si le pastreze.A fost un Proiect Guvernamental , finantat de Banca Mondiala ...va ajunge la minister toata pledoaria "tanticii"de la Consfatuire. Astfel de oameni nu ne trebuie in FSLI, ne sapa in loc sa ne sprijine. Am sa fac apel la cei 120 absolventi de PIR Cluj care au terminat la Neamt sa trecem de partea celor care ne sustin.
    Nu mai putem avea incredere in nimeni.
    Vai de noi.

    RăspundețiȘtergere
  8. parereile suunt multe in miscarea sindicala si in luarea deciziilor, ins adaca se respecta principul majoritatea decide eu cred ca putem merge cu demnitate mai departe
    Insa daca cei care sunt in minoritate trebuie sa vina cu argumente solide pentru a schimba majoritatea
    de aceea uneori deciziile sunt asa de des criticate. pentru ca in ultimul timp sun foarte aproape de jumatate jumatate

    RăspundețiȘtergere

Postări populare